Νέος πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας εκλέχθηκε ο συμπατριώτης μας Γιάννης Βουτσινάς, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, «διέλυσε» τον Γιάννη Μπρατάκο

Νέο πρόεδρο μετά από εκλογές απέκτησε η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, όπου στην σημερινή ψηφοφορία ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Γιάννης Βουτσινάς, έλαβε 69 ψήφους και κέρδισε με άνεση την εκλογή.
Απέναντί του στάθηκε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Μπρατάκος που έλαβε 49 ψήφους και καταλαμβάνει τη θέση του αντιπροέδρου. Οι περισσότερο ειδικοί επί των εκλογων κάνουν λόγ για θρίαμβο του συμπαριώτη μας, αφού, τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον, όταν ήταν παραπάνω από ένας υποψήφιος για αυτή τη θέση, ποτέ δεν κέρδισε κάποιος με τόσο μεγάλη άνεση. Αποδείχθηκε ότι ο κ. Βουτσινάς, με το έργο που έχει κάνει τόσα χρόνια για τους επαγγελματίες του Πειραιά, αλλά και για την στάση του που έχει κρατήσει ως μελος της ΚΕΕ την προηγούμενη επταετία, κέρδισε την εμπιστοσύνη παραπάνω από τα μισά Επιμελητήρια της χώρας μας.
Για μέλη της Διοικητικής Επιτροπής εκλέγονται οι:
Κώστας Λεβέντης, πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηλείας με 35 ψήφους
Αντώνης Ροκάκης, πρόεδρος Επιμελητηρίου Χανίων με 33 ψήφους
Φώτης Δαμούλος, πρόεδρος Επιμελητηρίου Αργολίδας με 26 ψήφους
Στέφανος Γεωργιάδης, πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας με 25 ψήφους
Ιωάννης Κουφίδης, πρόεδρος Επιμελητηρίου Χαλκιδικής με 23 ψήφους
Παναγιώτης Λουζιώτης, πρόεδρος Επιμελητηρίου Κορίνθου με 22 ψήφους
Ιορδάνης Τσώτσος, πρόεδρος Επιμελητηρίου Πέλλας με 22 ψήφους
Μάκης Χρυσοστόμου, αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Ιωαννίνων με 20 ψήφους
Νίκος Αγγελίδης, πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης με 19 ψήφους.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η συγκρότηση της Δ.Ε. σε σώμα και η κατανομή των λοιπών αξιωμάτων.

Δήλωση Γιάννη Βουτσινά, νεοεκλεγέντος Προέδρου ΚΕΕΕ
Η εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη του Προέδρου και των Μελών της Διοικητικής Επιτροπής της ΚΕΕΕ ολοκληρώνει την ανάδειξη της ηγεσίας όλων των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων εκπροσώπων του επιχειρηματικού και επιμελητηριακό κόσμου της χώρας, για την περίοδο 2025 – 2029. Πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε σε ένα περιβάλλον σύνεσης και υπευθυνότητας και γι’ αυτό επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους. Η εκλογή μου στη θέση ευθύνης του Προέδρου της ΚΕΕΕ είναι εξαιρετικά τιμητική. Επαληθεύει την κοινή θέληση και απόφαση για μια ισχυρή και ακηδεμόνευτη εκπροσώπηση της επιχειρηματικότητας στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης, τοπικό, περιφερειακό και εθνικό. Επιβεβαιώνει την απόφαση της επιχειρηματικής και επιμελητηριακής κοινότητας της χώρας να καταστήσουμε τον Επιμελητηριακό Θεσμό, χωρίς αναστολές και βαρίδια, παράγοντα κύρους και δύναμης στο πλαίσιο μιας χρηστής και καλής διακυβέρνησης της χώρας. Ιδιαίτερα σήμερα, σε ένα ασταθές διεθνές οικονομικό περιβάλλον που η ελληνική οικονομία ανακάμπτει, επιδιώκουμε ο επιμελητηριακός θεσμός να ανακτήσει το κύρος του και να συμβάλλει σε ένα εθνικό σχέδιο ενίσχυσης της Μικρής και Μεσαίας Επιχειρηματικότητας. Είμαστε αποφασισμένοι να συμμετέχουμε στην προσπάθεια της Ελληνικής Κυβέρνησης, αλλά και των δημοτικών και περιφερειακών αρχών, για μια πολυεπίπεδη διακυβέρνηση στον τομέα της επιχειρηματικότητας, με στόχο αφενός την ανθεκτικότητα και την ανάπτυξη του επιχειρείν και αφετέρου την κοινωνική συνοχή. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και δεσμεύομαι να εργαστώ με σύνεση και γενναιότητα για το κοινό καλό.
Γιάννης Βουτσινάς
Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed