Με το… δεξί μπήκε ο ΑΣΚ στο 2018, λύγισε με 69-68 την Απολλωνιάδα

Ο ΑΣΚ νίκησε στο Αργοστόλι και την Απολλωνιάδα σε ένα παιχνίδι θρίλερ με 69-68 και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο 2018. Μάλιστα, κατάφερε να φτάσει στην νίκη που ήταν η 12η σε ισάριθμα παιχνίδια στην Α1 ΕΣΚΑ-Η, με δραματικό τρόπο.
Με ένα καλάθι του Νικόλα Βαλλιανάτου (έπειτα από επιθετικό ριμπάουντ) στα 26’’ πριν το φινάλε που έδωσε προβάδισμα στον ΑΣΚ με 66-65, αλλά και στην αστοχία σε μία βολή του Παπαφωτίου, ο οποίος θα μπορούσε να στείλει το ματς στην παράταση σε φάουλ πάνω σε προσπάθεια για τρίποντο σε νεκρό χρόνο. Ο νεαρός άσος της Απολλωνιάδας αστόχησε σε μία από τις τρις βολές, και έχασε την ευκαιρία να στείλει το παιχνίδι στην παράταση (το σκορ ήταν 69-66). Κάπως έτσι, ο ΑΣΚ έστω και αν δεν εμφάνισε και το καλύτερό του πρόσωπο (πράγμα λογικό καθώς η ομάδα προέρχεται από την διακοπές και την αγωνιστική απραξία των εορτών) , κατάφερε να επιβιώσει και να συνεχίσει αήττητος και στην κορυφή της βαθμολογίας την πορεία του στο πρωτάθλημα. Πρώτος σκόρερ του ΑΣΚ ήταν ο Ακτύπης με 19 πόντους, ενώ σημαντική συμβολή στην νίκη είχε ο Τσαπρούνης, ο όποιος σημείωσε 5 συνεχόμενους πόντους σε κρίσιμο σημείο και βοήθησε τον ΑΣΚ να επιστρέψει στο παιχνίδι (η Απολλωνιάδα είχε προηγηθεί με 58-52 στο 32’), ενώ και από τους μικρούς, ο Γιάννης Μουίκης πήρε την ευκαιρία που του αναλογούσε και βοήθησε την ομάδα σε άμυνα και επίθεση. Ο ΑΣΚ βρέθηκε αντιμέτωπος με μία πολύ καλή νεανική ομάδα, η οποία εμφανίστηκε με μία… εξωπραγματική για τα δεδομένα ευστοχία

Βραβεύθηκε ο Γεράσιμος Λιγνός
Ο ΑΣΚ στην διάρκεια του ημιχρόνου βράβευσε τον παραολυμπιονίκη κολυμβητή Γεράσιμο Λιγνό για την σπουδαία πορεία του και τις παγκόσμιες επιτυχίες του το 2017. Την αναμνηστική πλακέτα την οποία παρέδωσε ο Γενικός Διευθυντής του συλλόγου Θανάσης Μουίκης, παρέλαβε η μητέρα και προπονήτρια του Κεφαλονίτη Κολυμβητή, Αλεξία Μωραϊτου, καθώς ο νεαρός κολυμβητής δεν βρίσκεται στην Κεφαλονιά.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-15 , 34-34, 52-52 , 69-68
ΑΣΚ (Λεωνίδας Παπαδάτος): Χουλιαράς 9 (1), Μουίκης 10 (2) , Χατζής 8 , Μπαχός 3 (1), Αγγελάτος, Ακτύπης 19 (1), Καραπέτσας, Βαλλιανάτος 4, Τσαπρούνης 16 (1) .
ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΔΑ (Δελέγκος): Παπανδρεόπουλος 9 (1), Μπαζίνας 27 (1), Γκίκας, Παπαφωτίου 15 (3) , Κασπίρης 14 (3), Χριστόπουλος, Κυριαζής 3 (1) .

Από το Γραφείο Τύπου του ΑΣΚ

2 3 4

Related Posts