Ο «Καζαντζάκης» έρχεται στο Αργοστόλι

Στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ» συνεχίζεται το πρόγραμμα του Δημοτικού Κινηματογράφου με την προβολή της Ελληνικής ταινίας: «ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ».
Περίληψη: Διαβάζοντας στη σύζυγό του Ελένη την αυτοβιογραφική «Αναφορά στον Γκρέκο» που έχει σχεδόν ολοκληρώσει, ο Νίκος Καζαντζάκης αναπολεί την πολυτάραχη ζωή του. Ο μεγάλος Έλληνας συγγραφέας, ο οποίος γεννήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και πέθανε το 1957, έλεγε πως δύο πράγματα καθόρισαν την ζωή του: τα όνειρα και τα ταξίδια. Η ταινία ξεκινάει με ένα όνειρο λίγο πριν το θάνατό του, έναν εφιάλτη που καταλήγει στο πρόσωπο του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου και η ταινία τελειώνει με ένα λυτρωτικό όνειρο μέσα στο Φως. Ο Καζαντζάκης, ακολουθώντας τα όνειρά του οδηγείται στην συγγραφή του αυτοβιογραφικού έργου του, «Αναφορά στον Γκρέκο», σε κεφάλαια με συμπαραστάτη τη διαισθητική συντρόφισσά του, Ελένη. Τα κεφάλαια αυτά σε flashback θα ζωντανεύουν ως ένα συνεχές ταξίδι στους τόπους που επισκέφθηκε, το Άγιον Όρος, το Όρος Σινά, το Παρίσι, τη Βιέννη, το Βερολίνο, τη Μόσχα και το Πεκίνο. Συγχρόνως, τα ταξίδια αυτά είναι ένα συνεχές εσωτερικό ταξίδι του συγγραφέα, ο οποίος αναζητά και διεκδικεί να κατανοήσει βιωματικά τον Χριστό, τον Βούδα, τον Νίτσε, τον Λένιν, για να καταλήξει στον πρόγονό του τον Οδυσσέα, και στη μεγάλη μήτρα, το Αιγαίον Πέλαγος και το Ελληνικό Φως.
Πληροφορίες: Ελληνική ταινία 2017, σκηνοθεσία-σενάριο Γιάννης Σμαραγδής, κοστούμια Γιώργος Πάτσας Με τους: Μαρίνα Καλογήρου, Θοδωρή Αθερίδη, Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, Στέφανο Ληναίο, Στάθη Ψάλτη, Ζέτα Δούκα, Αμαλία Αρσένη, Νίκο Καρδώνη, Αργύρη Ξάφη,
ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ:
Παρασκευή 12/1 : 9.30μμ
Σάββατο 13/1 : 6.00μμ & 9.00μμ
Κυριακή 14/1 : 7.00μμ

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Κ.Ε & Ε.Σ Πολιτισμού-Αθλητισμού-Νέας Γενιάς
Άγγελος Δ. Κωνσταντάκης

Related Posts