Ανακοίνωση Εμπορ/κου για το Πολυνομοσχέδιο

Αγαπητοί συνάδελφοι, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ κατέθεσε στη βουλή για ψήφιση μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα με συνοπτικές επείγουσες και στην ουσία πολιτικά πραξικοπηματικές διαδικασίες το πολυνομοσχέδιο 400 άρθρων και 1.600 σελίδων με τα αντιλαϊκά μέτρα – προαπαιτούμενα, που έχει συμφωνήσει με το κουαρτέτο των δανειστών εν όψει του κλεισίματος της τρίτης αξιολόγησης.
Σύμφωνα με αυτό όλοι οι πλειστηριασμοί μετά τις 21-2-2018 θα γίνονται ηλεκτρονικά προκειμένου να αποφεύγεται η παρέμβαση και η αντίσταση των κινημάτων κατά των πλειστηριασμών στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας. Έτσι θα βγαίνουν στο σφυρί με ένα κλικ στον υπολογιστή η λαϊκή κατοικία και περιουσία – ακόμα και η πρώτη κατοικία – όχι μόνο για χρέη σε τράπεζες , αλλά για πρώτη φορά και για χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία μεγαλύτερα από 500 ευρώ, λεία στα νύχια των κορακιών , σε τιμές πολύ κατώτερες της πραγματικής αξίας τους.
Και δεν θα είναι λίγες οι περιπτώσεις που κάποιος θα χάνει το σπίτι του που θα εκπλειστηριάζεται σε εξευτελιστική τιμή και πάλι θα χρωστάει. Επίσης πολύ σημαντικό είναι ότι καταργείται για τους συμβολαιογράφους μιας περιοχής η αρχή της εντοπιότητας , αφού η αρμοδιότητα τους για πλειστηριασμό μπορεί να μεταφέρεται από τους επισπεύδοντες σε συμβολαιογράφους από άλλες περιοχές –όπως π.χ. του συλλόγου της πρωτεύουσας .
Ένα άλλο σημαντικό είναι η επίθεση που γίνεται στο δικαίωμα της απεργίας , με την αυστηροποίηση των νόμιμων προϋποθέσεων για την προκήρυξή της από τα πρωτοβάθμια σωματεία. Τώρα, για να εξαγγείλουν απεργιακή κινητοποίηση, θα πρέπει να έχουν απαρτία του 50% συν ένα των οικονομικά τακτοποιημένων μελών τους, ενώ μέχρι σήμερα μπορούσε να την εξαγγείλει είτε η Γενική Συνέλευση με μικρότερο ποσοστό για απαρτία είτε το Διοικητικό Συμβούλιό τους.
Επίσης με το πολυνομοσχέδιο προωθούνται περικοπές οικογενειακών επιδομάτων , που οδηγούν σε μεγαλύτερη φτωχοποίηση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων όπως των τρίτεκνων, των πολύτεκνων και των χαμηλοσυνταξιούχων.
Τέλος προωθούνται μέτρα επίσπευσης του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας αφού προβλέπεται η μεταβίβαση όλων των μετοχών 19 ΔΕΚΟ στην θυγατρική «Ελληνική Εταιρεία συμμετοχών και Περιουσίας» του Υπερταμείου με στόχο το ολοκληρωτικό ξεπούλημα τους.
Εκτός λοιπόν από αυτά που αναφέρουμε παραπάνω έχουμε και :
Την πρόσφατη απόφαση που αφορά την ρύθμιση σε εως 120 δόσεις για οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία και που έχει τέτοια κριτήρια ένταξης που αφήνει εκτός ρύθμισης σχεδόν όλους τους μικρούς επαγγελματίες
Τις κατασχέσεις των λογαριασμών των επιχειρήσεων για χρέη προς το δημόσιο και την μη ύπαρξη ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού. Εδώ μάλιστα κάνουν την εξής <πονηριά>, πρώτα σου κανουν την κατάσχεση στο λογαριασμό , μετά σε ειδοποιούν ότι θα προβούν σε αναγκαία μέτρα είσπραξης δηλ. ότι θα κατασχέσουν , και ο λογαριασμός δεν ελευθερώνεται με κανένα τρόπο (ούτε με διακανονισμό) αν δεν εξωφληθεί όλο το ληξιπρόθεσμο οφειλόμενο ποσό.
Όλα αυτά που αναφέρουμε καθώς και η συνολική μέχρι σήμερα στάση των ασκούντων την εξουσία (κυβέρνησης και δανειστών) μας οδηγούν σε κάποια συμπεράσματα που αφορούν όλη την κοινωνία γενικότερα αλλά ειδικότερα τον δικό μας κλάδο των μικρών επιχειρήσεων , των εμπόρων , των επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων ως εξής:
Κύριος στόχος της ολιγαρχίας του κεφαλαίου δεν είναι μόνο να πληρώσουμε χρήματα , για τις οφειλές που υποτίθεται έχουμε και που μας τις δημιούργησαν σαν αποτέλεσμα της συστημικής κρίσης και των ανακεφαλαιοποιήσεων των δικών τους ιδιωτικών τραπεζών τα βάρη των οποίων μας φόρτωσαν. Αν ήθελαν κάτι τέτοιο θα φρόντιζαν να ενισχύσουν τους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας και κυρίως την μικρή επιχείρηση , την ραχοκοκαλιά της οικονομίας στην χώρα μας.
Βασική επιδίωξη τους είναι :
να πάρουν όλη την δημόσια και μεγάλο μέρος της ιδιωτικής περιουσίας κυρίως ακίνητης
να πάρουν όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις Δημοσίου συμφέροντος μέσω των ιδιωτικοποιήσεων , και να συμπυκνώσουν τις ιδιωτικές επιχειρήσεις σε λίγες μεγάλες εμπορικές αλυσίδες και πολυεθνικές , εξαφανίζοντας όλους σχεδόν τους μικρούς και μικρομεσαίους.
Η Κυβέρνηση – Πρωθυπουργός , Υπουργοί, Βουλευτές , και λοιποί <<Συγγενείς>> καθώς και Υπάλληλοι της Εκτελεστικής Εξουσίας πρόθυμα και για το δικό του προσωπικό συμφέρον ο καθένας, συμπαραστέκονται σθεναρά σε όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται για να χάσει ο εργαζόμενος , ο μικρός επαγγελματίας την δυνατότητα να κρατήσει την επιχείρηση του, την δουλειά του και να μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς.
Όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, πρώτα απ’ όλα οι τριτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες και όλος ο κόσμος της εργασίας έχουν χρέος να αντιδράσουν αγωνιστικά και να σταθούν ενάντια τόσο στο εφαρμοστικό μνημονιακό πολυνομοσχέδιο , όσο και σε όλη αυτή την καταστροφή που συντελείται και να διεκδικήσουν καλύτερη ζωή για τα μέλη τους και την κοινωνία .
Μέσα από δυναμικές και μαζικές κινητοποιήσεις θα πρέπει να ανακόψουμε την εξαθλίωση της κοινωνίας μας ενωμένοι όλοι εμείς που θέλουμε να υπάρχει δικαιοσύνη, δημοκρατία, ισότητα. Η αδιαφορία και η απομόνωση του καθενός μας είναι ότι χειρότερο.

Το Δ.Σ.

Related Posts