Χωρίς ψυχολογία ο κακός Παλληξουριακός υποτάχθηκε στον Αστέρα Αμαλιάδας

Μία ακόμη ήττα εντός έδρας υπέστη σήμερα το απόγευμα ο Παλληξουριακός, χάνοντας από τον Αστέρα Αμαλιάδας με το το βαρύ 4-0. Χωρίς αρχή και τέλος η ομάδα του Παπαδάτου έχει χάσει την σπιρτάδα και την ψυχολογία των πρώτων αγωνιστικών.
Από το πρώτο λεπτό του αγώνα η ομάδα της Παλλικής δεν είχε αγωνιστικό πλάνο και παρά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πολύ νευρικά το ματς, ο Παλληξουριακός είχε πέσει σε έναν λήθαργο χάνοντας ουσιαστικά όλο το πρώτο ημίχρονο και μεγάλο κομμάτι του δεύτερου. Ήταν η χειρότερη εμφάνιση των ερυθρόλευκων εντός έδρας, που σε ένα ολόκληρο 90λεπτο δημιούργησαν μόλις δύο ευκαιρίες και αυτές όχι κλασικές. Η ομάδα της Αμαλιάδας πέρασε πολύ πιο εύκολα από το τελικό 4-0 από τον Άγιο Αντώνιο δείχνοντας ότι δίκαια βρίσκεται στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Ο Σούλης Παπαδόπουλος πέρασε από την πρώτη κιόλας στιγμή την φιλοσοφία του στην ομάδα και αυτή απέδωσε καρπούς πολύ νωρίς. Μόλις στο 8ο λεπτό ο Κέρι έκανε την… βόλτα του έξω από την περιοχή του Σκαμαντζούρα, δεν τον μάρκαρε κανένας και αυτός με δυνατό σου νίκησε τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων κάνοντας νωρίς-νωρίς το 1-0 για τον Αστέρα διώχνοντας το όποιο άγχος.

Μετά από 39 λεπτά ο Παλληξουριακός πάτησε περιοχή
Δύο λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι θα φτάσουν φάτσα με το δεύτερο γκολ. Ο Κέρι θα βγάλει μπροστινή μπαλιά στον Τόρες, αυτός θα πλασάρει τον Σκαμαντζούρα στην έξοδό τους, αλλά η μπάλα θα περάσει ελάχιστα έξω από την εστία του. Οι παίκτες του Παλληξουριακού δεν κατάφερναν στην κυριολεξία να αλλάξουν τρίτη πάσα, με αποτέλεσμα ο Αστέρας να έχει την πρωτοβουλία και την κυκλοφορία της μπάλας. Πολλά από τα ατού των γηπεδούχων, όπως ο Μπράτι, ο Λυκούδης, ο Πολλάκης και ο Βαλεντής δεν ήταν σε καλή κατάσταση και αυτό φαινόταν μέσα στο γήπεδο. Στο 28 ο Παπαδόπουλος θα βγάλει επικίνδυνη σέντρα από τα αριστερά, ο Κέρι θα κάνει την κεφαλιά, αλλά ο Σκαμαντζούρας θα πέσει και θα μπλοκάρει την μπάλα. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο ματς ουσιαστικά θα τελειώσει. Μια έξυπνη μπαλιά του Μαρουκάκη θα βγάλει τετ-α-τετ τον Μπουντόπουλο και αυτός δεν θα δυσκολευτεί με πλασέ να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του. Στο 33 ήταν η σειρά του Μπουντόπουλου να κάνει το γύρισμα από τα αριστερά, όμως το σουτ του Κέρι θα περάσει ελάχιστα έξω από την εστία των γηπεδούχων. Στο 38 σε φάση διαρκείας μπροστά από τα καρέ του Σκαμαντζούρα και αλλεπάλληλα σουτ, ο Μπουντόπουλος θα στείλει την μπάλα στο κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια θα απομακρύνουν οι παίκτες του Παλληξουριακού. Στο 39 και στην τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους ο Μπράτι θα βρει τον Λυκούδη μέσα στην περιοχή πλάγια δεξιά, αυτός θα κάνει το σουτ, ωστόσο η μπάλα θα πάει στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του Τσάμη. Με 2-0 υπέρ του Αστέρα πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Παρέδωσε το πνεύμα μετά το τρίτο γκολ που δέχθηκε
Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου και με τις αλλαγές του Ηλία Αντωνάτου και του Αρμάντο, ο Παλληξουριακός άρχισε δειλά-δειλά να βγάζει λίγα από τα χαρακτηριστικά που τον είχαμε συνηθίσει τουλάχιστον στα εντός έδρας ματς. Τα φτερά των γηπεδούχων κόπηκαν όμως πού νωρίς αναφορικά με την τύχη τους στον αγώνα. Στο 53 ο Μαρουκάκης πέρασε διαγώνια πάσα μέσα στην περιοχή στον Κυριάκο και αυτός με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Σκαμαντζούρα ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 0-3. Η όποια ψυχολογία ανακτήθηκε με την έναρξη του β μέρους χάθηκε και οι παίκτες του Παλληξουριακού απλά περίμεναν να τελειώσει η αναμέτρηση. Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο τραγικά στο 66 όταν ο Τόρες χόρεψε τη μισή άμυνα των γηπεδούχων, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε τον γκολκίπερ των γηπεδούχων κάνοντας το 0-4. Οι παίκτες του Σούλη Παπαδόπουλου, αν και έριξαν στροφές, ήταν επικίνδυνοι σε κάθε σχεδόν προσπάθειά τους. Στο 76 μετά από λάθος του Χασάι ο Μπαρμπαρούσης μπήκε στην περιοχή, ωστόσο στο τετ-α-τετ ο Σκαμαντζούρας τον νίκησε αποκρούοντας με τα πόδια. Στο 79 ο Ρόβας έκανε την κατά μέτωπο επίθεση, μπήκε σχεδόν ανενόχλητος στην περιοχή, πλάσαρε, αλλά ο Σκαμαντζούρας με εντυπωσιακή εκτίναξη πέταξε την μπάλα σε κόρνερ. Στο 82 ο Τόρες θα κάνει τη σέντρα από τα αριστερά, ο Κέρι θα πιάσει την κεφαλιά, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ. Στο 87 ένα σουτ εκτός περιοχής του Λυκούδη θα φύγει αρκετά έξω από τα δοκάρια του Τσάμη.
ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ: (Σπύρος Παπαδάτος), Σκαμαντζούρας, Αραβαντινός (68 Καππάτος), Ζερβός, Πολυδωράτος, Λούλουδας, Λυκούδης, Κόμητας, Βαλεντής Στ. (46 Αρμάντο), Πολλάκης (62 Βαλεντής Αγγ.), Μπράτι (46 Αντωνάτος), Χασάι.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ: (Σούλης Παπαδόπουλος), Τσάμης, Μπουντόπουλος (61 Μπαρμπαρούσης), Παπαδόπουλος, Ρόβας (88 Μπουτσικάκης), Παγώνης, Αλμπέρτο, Κυριάκος, Μπανούσης, Μαρουκάκης (67 Κασνέτσι), Κέρι, Τόρες (84 Αντωνόπουλος.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα
Π.Α.Ο. Βάρδας-Τσικλητήρας 1 – 0
Παναρκαδικός-Διαγόρας Βραχνέικων 2 – 0
Πανηλειακός-Αστέρας Βλαχιώτη 1 – 1
Αχαϊκή-Καλαμάτα 0 – 0
Ζάκυνθος-Λεωνίδιο 5 – 0

Η βαθμολογία σε 11 αγώνες
Αστέρας Βλαχιώτη 28
Αστέρας Αμαλιάδας 26
Πανηλειακός 22
Καλαμάτα 22
Παναρκαδικός 19
ΠΑΟ Βάρδας 17
Τσικλητήρας Πύλου 16
Διαγόρας Βραχνέικων 15
Ζάκυνθος 15
Αχαϊκή 13
Παλληξουριακός 7
Λεωνίδιο 0

Η επόμενη αγωνιστική (21/01/2018)
Τσικλητήρας-Διαγόρας Βραχνέικων
Αστέρας Βλαχιώτη-Π.Α.Ο. Βάρδας
Αστέρας Αμαλιάδας-Παναρκαδικός
Καλαμάτα-Πανηλειακός
Λεωνίδιο-Παλληξουριακός
Αχαϊκή-Ζάκυνθος

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

 

 

Related Posts