Υπεύθυνος ο Χρήστος Ευαγγελάτος στα προγράμματα του Επιμελητηρίου

Ένα από τα πιο σημαντικά πόστα στο Επιμελητήριο Κεφαλονιάς-Ιθάκης είναι αυτό που θα οργανώσει και θα διαχειριστεί τα ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα, ΕΣΠΑ, INTERREG και άλλα, που θα δώσουν ανάσα στην τοπική αγορά.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Σταύρος Σπαθής, όρισε ως επικεφαλής αυτής της επιτροπής τον ειδικό σε τέτοια θέματα, με μεγάλη εμπειρία τα προηγούμενα χρόνια, τον Χρήστο Ευαγγελάτο, ο οποίος θα έχει δίπλα του έναν ακόμη έμπειρο τέτοιων υποθέσεων, αφού έχει χειριστεί πολλές τέτοιες κατά το παρελθόν λόγω της δουλειάς του, τον Κώστα Πρέντζα. Το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης αποτελεί έναν από τους εταίρους της Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Ηπείρου & Ιονίων Νήσων που λειτουργεί ως Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης. Οι βασικοί άξονες της επιτροπής είναι:
-ΕΣΠΑ 2014-2020 Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ).
-Ανάπτυξη δράσεων σε διμερή ή πολυμερή διασυνοριακά προγράμματα (INTERREG). Προγράμματα με στόχο την «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία» μεταξύ δυο χωρών με γνώμονα την ανταλλαγή επαγγελματικών πληροφοριών και μεθόδων.
-Άλλα εθνικά προγράμματα για την στήριξη και την βελτίωση των επιχειρήσεων.
-Ειδικά σεμινάρια και προγράμματα επιμόρφωσης των επαγγελματιών
Ο Χρήστος Ευαγγελάτος ευχαρίστησε τον Σταύρο Σπαθή για την επιλογή του προσώπου του γράφοντας: «Ευχαριστώ πολύ τον πρόεδρο Σταύρο Σπαθή για την εμπιστοσύνη του να με ορίσει ως επικεφαλή της πολύ σημαντικής αυτής επιτροπής και εύχομαι να έχουμε δύναμη να καταφέρουμε το καλύτερο δυνατόν για τα νησιά μας».

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts