Χοιρινό µε λαχανικά στην κατσαρόλα

Ένα εύκολο, καθημερινό φαγητό που θα λατρέψει όλη η οικογένεια, με μπόλικα λαχανικά και απίστευτη νοστιμιά είναι αυτό που θα σας προτείνουμε σήμερα, που όμως δεν μαγειρεύουμε συχνά εδώ στην Κεφαλονιά.

Υλικά
800 γραμμ. χοιρινό κομμένο σε μπουκιές (λαιμό ή σπάλα)
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
500 γραμμ. αρακάς
2 καρότα κομμένα σε χοντρές φέτες
2 πατάτες κομμένες σε μικρά καρέ
1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένες ντομάτες
αλάτι-πιπέρι
2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας γύρω γύρω. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τις πατάτες, τα καρότα και τα ανακατεύουμε για 4΄-5΄, έως ότου μαραθεί το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον αρακά, αλατοπιπερώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 50΄ έως ότου μαλακώσει το κρέας. Τότε προσθέτουμε τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Επιμέλεια Ελένη Ευαγγελάτου

Related Posts