Ο «Υπερίωνας» έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 28/01/2018, η Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας και η 5η Απολογιστική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Ατόμων με Αναπηρία «ΥΠΕΡΙΩΝ» στην αίθουσα του Α’ Δημοτικού Σχολείου Ληξουρίου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους τα μέλη της Ένωσης, πολλοί φίλοι και οι γονείς των ωφελούμενων του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας (Κ.Δ.Η.Φ.) Ατόμων με Αναπηρία. Παραβρέθηκαν ο πρωτοπρεσβύτερος π. Χαράλαμπος Μαρκέτος, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Κατσιβέλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Διονύσης Αραβαντινός και κ. Ηλίας Παρίσης, η πρώην Δήμαρχος Παλικής Νόπη Αλεξανδροπούλου – Χαριτάτου, ο Διευθυντής Πρόνοιας κ. Δημήτρης Δημουλιός και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου κ. Διονύσης Μαρούλης. Οι ωφελούμενοι του Κέντρου παρουσίασαν μικρό διαδραστικό δρώμενο από σχετικό παραμύθι, που αφηγήθηκε η Κοινωνική Λειτουργός κα. Γεωργία Στεφανοπούλου.
Στη συνέχεια ο π. Χαράλαμπος Μαρκέτος ευλόγησε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της Ένωσης, το φλουρί της οποίας ήταν μια ηλεκτρική σκούπα, που κέρδισε η Ένωση. Η πίτα και το δώρο ήταν προσφορά της Ναυτιλιακής Εταιρίας «Vikentios Damodos». Οι παρευρισκόμενοι συγκινήθηκαν και όπως πάντα ευχήθηκαν στην Ένωση δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο τους. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η 5η Απολογιστική Γενική Συνέλευση της Ένωσης υπό την προεδρία του εκλεκτού μας μέλους κ. Γεράσιμου Φαρακλού. Αυτό που κυριάρχησε στη Γενική Συνέλευση ήταν η συνέχιση της λειτουργίας του Κ.Δ.Η.Φ. και η λειτουργία άμεσα Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.
Την Πέμπτη, 25-01-2018, το Κ.Δ.Η.Φ. μετετράπη σε μικρό πηλουργείο, όπου οι ωφελούμενοι μέσα σε χαμόγελα και χαρά έγιναν οι δημιουργοί έργο-αγγείων. Το εργαστήρι στήθηκε από τον αγαπητό σε όλους κ. Γεράσιμο Γαλανό και τον εκτιμητή έργων Τέχνης κ. Γεώργιο Σκλάβο. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς και τους περιμένουμε ξανά. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε, επίσης, την Αριστέα Χαριτάτου, ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο μέλος της Ένωσης, η οποία παρευρίσκεται και καλύπτει τις εκδηλώσεις μας.

Η Πρόεδρος, Σοφία Μαροπούλου – Ζαφειράτου
Η Γενική Γραμματέας, Γερασιμούλα Σταθάτου

2 3 4 5

Related Posts