Παρέμβαση Βαρθολομαίου για το Σκοπιανό

Έκκληση προς πάσα κατεύθυνση για νηφαλιότητα και αυτοσυγκράτηση όσον αφορά το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ απευθύνει σε ανακοίνωση του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ώστε να αντιμετωπίσει, όπως αναφέρει, το κρίσιμο και λεπτό αυτό θέμα, ειρηνικά και με σύνεση.
Η παρέμβαση του Πατριάρχη, έρχεται λίγες ημέρες πριν το συλλαλητήριο της Κυριακής, και στη σκιά της απειλητικής επιστολής στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά για τη στάση του στο ονοματολογικό. Την απορία τους για το λόγο που ο κ. Κοτζιάς επέλεξε να εμπλέξει την Εκκλησία στις απειλές εναντίον του εξέφρασαν νωρίτερα κύκλοι της Ιεράς Συνόδου. Μετά την απειλητική επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών ο κ. Κοτζιάς τόνισε ότι περιμένει την απερίφραστη καταδίκη «τόσο από την Νέα Δημοκρατία όσο και από την Ιερά Σύνοδο».

Η δήλωση Βαρθολομαίου
Ἡ Α.Θ.Παναγιότης, ὁ Οἰκουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαῖος προέβη στήν ἀκόλουθη Δήλωση: Τό Οἰκουμενικόν Πατριαρχεῖον, ὡς ἡ Μητέρα Ἐκκλησία ὅλων τῶν Ὀρθοδόξων Ἐκκλησιῶν τῆς Βαλκανικῆς, ἐξ ἀφορμῆς τῶν συζητήσεων γιά τό θέμα τοῦ ὀνόματος τῆς FYROM, κάνει ἔκκληση πρός ὅλους τούς ἐνδιαφερομένους γιά νηφαλιότητα καί αὐτοσυγκράτηση, ὥστε νά ἀντιμετωπισθῇ τό κρίσιμο καί λεπτό αὐτό θέμα εἰρηνικά καί μέ σύνεση.

 

Related Posts