Επίσκεψη Σπαθή στον Αντιπεριφερειάρχη

Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Παναγή Δρακουλόγκωνα, είχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Σταύρος Σπαθής την Τρίτη το μεσημέρι στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη.
Η συνάντηση κράτησε περίπου μία ώρα, διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα και κατέστη σαφές, ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα σταθεί στο πλευρό του Επιμελητηρίου αρωγός σε κάθε προσπάθεια που ενισχύει την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη των νησιών μας. Τονίστηκε η σημασία συνεργασίας όλων των φορέων του τόπου σε θέματα όπως η πρωτογενής παραγωγή, η μεταποίηση, το εμπόριο και ο Τουρισμός. Συζητήθηκε η αναγκαιότητα προετοιμασίας των εμπλεκομένων φορέων, ώστε να υπάρχει ετοιμότητα υποδοχής των πρώιμων επισκεπτών των νησιών μας. Ο Αντιπεριφερειάρχης μας δεσμεύτηκε για επίλυση των προβλημάτων του οδικού δικτύου και της θαμνοκοπής από πολύ νωρίς φέτος. Τέθηκε επί τάπητος η υλοποίηση δράσεων στο πρόγραμμα της ΠΙΝ “Στρατηγική έξυπνης εξειδίκευσης” και έγινε διάλογος για προτάσεις που υπάρχουν στο τραπέζι.
Ειδική μνεία έγινε για το αναμενόμενο πρόγραμμα Leader και τις δυνατότητες που παρέχονται για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα. Συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεργασία της Περιφέρειας και του Επιμελητηρίου για την έγκαιρη ενημέρωση των ενδιαφερομένων και τη διάχυση της πληροφορίας σε όλους όσους με οιονδήποτε τρόπο εμπλέκονται στο πρόγραμμα. Τέλος έγινε ενημέρωση από τον κ. Δρακουλόγκωνα για υφιστάμενα προγράμματα στήριξης σε περιοχές όπως το Ληξούρι, για έργα που βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης ή του διαγωνισμού ή αναμένεται να προκηρυχθούν, και τα οποία θα συμβάλλουν στον εκσυγχρονισμό των υποδομών μας. Τον Πρόεδρο κ. Σπαθή πλαισίωσαν στη συζήτηση με τον Αντιπεριφερειάρχη, ο γραμματέας, Χρήστος Καμπανός, ο οικονομικός επόπτης, Γιώργος Λασκαράτος και ο Κωνσταντίνος Πρέντζας. Εν κατακλείδι, μία νέα εποχή ξεκινά στη συνεργασία του Επιμελητηρίου με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με τους καλύτερους οιωνούς εφόσον, υπάρχουν διάχυτα το πνεύμα συνεργασίας και η αγάπη για τα νησιά μας ενώ τα πρόσωπα που εμπλέκονται αποτελούν εχέγγυο επιτυχίας.

Από το Γραφείο Τύπου του Επιμελητηρίου

Related Posts