Φωνάζουν για κλοπή τα Φωκάτα, πανηγυρίζουν για τη νίκη τα Διλινάτα

Σε ένα παιχνίδι με μια από τις πιο σπάνιες φάσεις που βλέπουμε σε ποδοσφαιρικά γήπεδα, τα Διλινάτα επικράτησαν με 2-1 των Φωκάτων στις Κεραμειές και εξακολουθούν να οδηγούν την κούρσα στην Α κατηγορία του τοπικού μας πρωταθλήματος.
Η φάση που έβαλε φωτιά στο ματς έγινε στο 54 όταν ο Παπαδάτος έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή του Καλαφάτη, η μπάλα στην κυριολεξία ξετίναξε τα δίχτυα του τερματοφύλακα των Διλινάτων, τα τρύπησε και βγήκε από το πίσω μέρος. Ενώ οι παίκτες των Φωκάτων πανηγύριζαν για το γκολ, ο βοηθός Καπογιαννόπουλος σήκωσε τη σημαία του και υπέδειξε στον διαιτητή Μαγουλά, που ήταν τρία μέτρα από τη φάση ότι η μπάλα δνε μπήκε ποτέ στα δίχτυα δείχνοντας άουτ. Το γκολ δεν μέτρησε ποτέ και η διοίκηση των Φωκάτων έβγαλε ανακοίνωση για το συμβάν. Στα υπόλοιπα αγωνιστικά, οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν σχεδόν ισοδύναμες στον αγωνιστικό χώρο, με τα Διλινάτα να ευνοούνται από την παραπάνω απόφαση και να στέκονται τυχερά στη φάση της ισοφάρισης. Έφτασαν σε μιας μεγάλης σημασίας νίκη, που τους δίνει το δικαίωμα να πιστεύουν, με βάση το πρόγραμμα που έχουν, ότι θα τερματίσουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα έχοντας προβάδισμα στα πλέι οφ. Οι δύο ομάδες έφτασαν αρκετές φορές κοντά στο γκολ, ωστόσο οι τερματοφύλακες έκαναν καλά την δουλειά τους, κυρίως ο Μαρκαντωνάτος από πλευράς Φωκάτων, που κράτησε σε 2-3 περιπτώσεις όρθια την ομάδα του. Στο 38 την πρώτη φορά σε κοντινό σουτ από τον Βουκελάτο και στο 45 τη δεύτερη σε φάση διαρκείας με δύο κεφαλιές από τον Δημήτρη Τζωρτζάτο και τον Νεστερένκο.

Όλα τα λεφτά το β ημίχρονο, η ανακοίνωση των Φωκάτων
Στο δεύτερο μισό του αγώνα έγιναν τα πάντα, αρχίζοντας από τη φάση του 54ου λεπτού με το γκολ που μπήκε και δεν μέτρησε ποτέ. Ο Νεστερένκο θα αποβληθεί στο 62 και τα Διλινάτα θα αγωνιστούν μισή ώρα με παίκτη λιγότερο. Στο 72 οι γηπεδούχοι θα πάρουν προβάδισμα στο σκορ με σουτ του Παπαδάτου, αφού η μπάλα κόντραρε στον Δημήτρη Τζωρτζάτο και άλλαξε λίγο κατεύθυνση ξεγελώντας τον Καλαφάτη. Στο 81 τα Διλινάτα θα ισοφαρίσουν με αυτογκόλ του Αδηλίνη μετά από προσπάθεια του Τούρλα. Η ολική ανατροπή θα γίνει τέσσερα λεπτά αργότερα με ένα εκπληκτικό γκολ από τον Κλειτογιάννη, που σούταρε από πλάγια αριστερά στο Γ της εστία του Μαρκαντωνάτου. Αμέσως μετά τη λήξη του ματς η διοίκηση των Φωκάτων έβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση: «Η ομάδα μας έχασε σήμερα από την ομάδα των Διλινάτων με σκορ 2-1. Στο 0-0 ακυρώθηκε γκολ της ομάδας μας γιατί η μπάλα πέρασε από τρύπα των διχτύων και ο επόπτης έδωσε άουτ, ενώ ο διαιτητής δεν πήρε τη φάση επάνω του, ενώ πανηγύριζαν οι παίκτες μας. Συμβαίνουν και αυτά! Στη συνέχεια στο 75’ προηγηθήκαμε με γκολ του Παπαδάτου και χάσαμε το ματς με αυτογκόλ και στο 87 με σουτ του Κλειτογιάννη. Απλώς μας έμεινε το άδικο για την ακύρωση του γκολ».
ΦΩΚΑΤΑ: (Διονύσης Γαρμπής), Μαρκαντωνάτος, Λουλάι, Αδηλίνης, Μαρκάτος, Ντουκάι, Αραβαντινός (83 Γιαννάτος), Βαγγελάτος (68 Αποστόλου), Αλεξάτος, Σελενίτσα, Παπαδάτος (80 Γκέκας), Τριανταφυλλίδης.
ΔΙΛΙΝΑΤΑ: (Θόδωρος Βουκελάτος), Καλαφάτης Λ., Κλειτογιάννης, Τζωρτζάτος Δημ., Αναλυτής, Νεστερένκο, Τζωρτζάτος Διον., Τζωρτζάτος Γ., Ντεντλάλα (70 Τούρλας), Τζωρτζάτος Χρ., Βουκελάτος (90 Χριστόπουλος), Καλαφάτης Ε. (80 Τζωρτζάτος Φ.).

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

1 2 3 4 5 6 7

 

Related Posts