Οι Κασσάνδρες διαψεύσθηκαν, υπεγράφη η σύμβαση για το λιμάνι του Πισαετού

Το στοιχειωμένο λιμάνι του Πισαετού στην Ιθάκη μπαίνει σε νέες… περιπέτειες, αφού σήμερα το απόγευμα υπεγράφη η σύμβαση εκτέλεσης έργου κατασκευής του στο Επαρχείο του νησιού.
Την σύμβαση υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος, έχοντας δίπλα του τον Αντιπεριφερειάρχη, Παναγή Δρακουλόγκωνα, με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας. Το έργο έχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης και παράδοσης 700 ημερών, δηλαδή από την ημέρα όπου θα εγκατασταθεί ο εργολάβος και θα ξεκινήσει τις εργασίες. «Θα κάνουμε αυτό που χρειάζεται σαν Περιφέρεια, αλλά και οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες, για να στηρίξουμε το έργο οικονομικά στην ώρα του, ώστε ο ανάδοχος να μην νιώθει την ανασφάλεια στην πορεία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης στη σύντομη ομιλία του. Στην υπογραφή της σύμβασης παρέστησαν ακόμη ο Έπαρχος Ιθάκης Σπύρος Τσιντήλας, ο Δήμαρχος Ιθάκης, Διονύσης Στανίτσας και πολλοί κάτοικοι του νησιού, που βλέπουν επιτέλους το έργο να ξεκινάει και το σημαντικότερο να τελειώνει. Το έργο είναι προϋπολογισμού περίπου 7 εκ.ευρώ.
«Ήταν μια επίπονη και χρονοβόρα γραφειοκρατική διαδικασία η έκπτωση του προηγούμενου εργολάβου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δρακουλόγκωνας και συνέχισε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του: «Η όλη προσπάθεια οφείλεται στον Περιφερειάρχη, που παρά το γεγονός ότι το έργο είχε απενταχθεί από το προηγούμενο ΕΣΠΑ, αυτός κατάφερε και το έβαλε στο ΕΣΠΑ 2014-2020 και το έργο θα ολοκληρωθεί. 6.660.000 είναι η χρηματοδότηση και στο τέλος του 2020 η Ιθάκη θα έχει ένα σύγχρονο και ασφαλές λιμάνι, που θα περιέχει όλες τις λιμενικές εγκαταστάσεις με κτήριο μέσα και θα μπορεί να φιλοξενεί, πέρα από τα πλοία της γραμμής και αρκετά μικρά σκάφη. Θα έχει πάρκινγκ που θα συνδέεται με την επαρχιακή οδό και το κυριότερο από όλα δεν θα ενοχλούνται τα δρομολόγια των πλοίων. Ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για την Περιφερειακή Αρχή και φαίνεται ότι θα το καταφέρουμε. Μετά τον Πισαετό, άμεσοι στόχοι μας είναι δύο ακόμη μεγάλα έργα στην Κεφαλονιά. Η οδός Καραβόμυλος-Αγία Ευφημία και το σχολικό συγκρότημα στον Άγιο Αντώνιο στο Ληξούρι. Κάποιοι δεν πίστευαν ότι θα τα καταφέρουμε, όπως είχε συμβεί με τον Χάρακα, αλλά και πάλι η πραγματικότητα θα τους διαψεύσει».

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

2 3

Related Posts