Κεφτεδάκια τόνου σε σάλτσα ντομάτας

Ο τόνος ως ψάρι ίσως και να είναι παρεξηγημένος, αφού δεν τον χρησιμοποιούμε στην κουζίνα μας πέρα από κάποιες σαλάτες. Σήμερα θα σας δώσουμε μια συνταγή με τόνο που θα σας αλλάξει τη διάθεση για το συγκεκριμένο ψάρι.

Υλικά
Για τα κεφτεδάκια
2 βαζάκια τόνου σε φιλέτο, όχι σε τρίμμα
3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο μουσκεμένες και στραγγισμένες καλά
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1 αβγό
1 κουτ. γλυκού κολιανδρο σε σκόνη
2 κουτ. σούπας μαϊντανό φρέσκο ή αποξηραμένο
αλάτι
πιπέρι

Για τη σάλτσα ντομάτας
1 κονσέρβα με ντομάτα ψιλοκομμένη και το χυμό της (400γρ.περιπου)
1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
1 κουτ. σούπας βασιλικό αποξηραμένο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Στραγγίζετε πολύ καλά τον τόνο από τα υγρά της κονσέρβας και τον θρυμματίζετε με ένα πιρούνι. Τον τοποθετείτε σε μια σαλατιέρα και τον ενώνετε με τα υπόλοιπα υλικά για τα κεφτεδάκια. Ζυμώνετε καλά τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Πλάθετε το μίγμα σε κεφτεδάκια. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, προσθέτετε την ψιλοκομμένη ντομάτα με το χυμό της, τον πελτέ και 2 φλιτζάνια νερό. Καρυκεύετε με το αλατοπίπερο, τη ζάχαρη, τη ρίγανη και το βασιλικό. Αφήνετε τη σάλτσα να πάρει μια βράση και χαμηλώνετε τη φωτιά. Προσθέτετε τα κεφτεδάκια τόνου στη σάλτσα και τα σιγοβράζετε για 20 λεπτά. Σερβίρετε τα κεφτεδάκια τόνου με τη σάλτσα τους. Συνοδεύετε με λίγο ρύζι basmati η ζυμαρικά.

Επιμέλεια Ελένη Ευαγγελάτου

 

Related Posts