Η Κεφαλονιά έχει πολλούς νεκροθάφτες για τα πολιτικά πτώματα που κυκλοφορούν

Η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου την Τετάρτη που μας πέρασε στην Σκάλα φαίνεται ότι έκατσε πολύ βαριά στην χαμένη παράταξη των εκλογών του Επιμελητηρίου, Λυκούδη-Γασπαρινάτου, αλλά και στην Δημοτική Αρχή γενικότερα.
Τα παπαγαλάκια του Μεγάρου, δύο ημέρες αργότερα, βγήκαν να κατακρίνουν την πλειοψηφία στο Δ.Σ. στο Επιμελητήριο, διότι λένε ασχολήθηκε με ένα θέμα που δεν είναι των αρμοδιοτήτων της. Ρε δημοσιογραφίσκε της πλάκας, υπάλληλε του Μεγάρου, οι επαγγελματίες της Σκάλας και του Πόρου δεν έχουν δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν για τη μη λειτουργία του Βιολογικού; Έκαναν λάθος που ζήτησαν τη συμπαράσταση από τον θεσμό που τους αντιπροσωπεύει στην Κεφαλονιά, από το Επιμελητήριο; Για σένα υπαλληλάκο της δεκάρας έκαναν λάθος, διότι τάραξαν τα λημνάζοντα νερά της παράταξης που υποστηρίζεις. Φαίνεται ότι τα αφεντικά σου δεν κοιμήθηκαν καλά το βράδυ της Τετάρτης, αφού ο επικεφαλής και… τίποτας Σπύρος Γασπαρινάτος μετέφερε στον πραγματικό επικεφαλής του συνδυασμού του τι έγινε στην Σκάλα,με τον δικό του τρόο βέβαια. Το πολιτικό ξύλο που έφαγε τόσο ο ίδιος όσο και ο Δήμαρχος, Αλέξανδρος Παρίσης ήταν τόσο πολύ που έβαλε και στον κόρφο του.
Προς τιμή τους, τόσο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Σταύρος Σπαθής, όσο και τα μέλη της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου προσπάθησαν να προστατεύσουν τον Δήμαρχο, την ΔΕΥΑΚ και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου από την οργή και το μένος των επαγγελματιών, αλλά και των κατοίκων. «Άλλο το Επιμελητήριο και άλλο ο Δήμος» έλεγαν, αλλά οι Σκαλισιάνοι και οι Ποριώτες είχαν άλλη άποψη. Έσπευσε ο επικεφαλής (;) της αντιπολίτευσης, Σπύρος Γασπαρινάτος, παρέα με τον Γιώργο Διαμαντή και τον Παναγή Έρτσο να προστατεύσουν τον Δήμαρχό τους, την ίδια ώρα που άλλα μέλη της παράταξής τους ψήφιζαν πρώτοι το ψήφισμα του Νίκου Κουρκουμέλη για τον βιολογικό. Ευτυχώς, που πήρε τον λόγο ο Γιώργος Λασκαράτος και ο Πολυχρόνης Δενδρινός και κατεύνασαν του κατοίκους και τους επαγγελματίες που δεν… μπούκαραν να λιντσάρουν Έρτσο και Γασπαρινάτο. Που να τα ξέρει όμως όλα αυτά ο δημοσιογράφος-υπάλληλος του Μεγάρου. Μήπως ήταν στην Σκάλα για να καταγράψει το ρεπορτάζ; Όχι βέβαια, ως δημόσιος υπάλληλος που είναι μετά τις 15:00 το μεσημέρι σχολάει.
Το πιο χονδροϊδέστατο ψέμα που έγραψε όμως ήταν πως το Επιμελητήριο έβαλε Δ.Σ. στην Σκάλα την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου προκειμένου να πέσει αυτό πάνω στο Δημοτικό Συμβούλιο και να μην μπορεί η Δημοτική Αρχή να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Ουδέν ψευδέστερον… Το Επιμελητήριο είχε ενημερώσει τον Δήμο από τις 13 Φεβρουαρίου για την συνεδρίασή του στην Σκάλα, άρα οι μπαρούφες του υπαλλήλου του Μεγάρου είναι πολύ μεγάλες. Δεν θα έπεφτε η ουρά του αλόγου αν ο πρώην Αντιδήμαρχος της περιοχής, Νίκος Παπαδάτος βρισκόταν στην Σκάλα και όχι στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού αποτελεί και μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου. Ο πρόεδρος της Σκάλας και κουμπάρος του Δημάρχου πέρασε από το χώρο της συνεδρίασης, έκοψε κίνηση, έκανε τα τηλέφωνά του στο κέντρο διοίκησης και μάλλον πήρε την εντολή να απομακρυνθεί. Θα μπορούσε να παραστεί και να δώσει λεπτομέρειες ο διεθυντής της ΔΕΥΑΚ, Μάκης Γασπαρινάτος, αλλά ούτε αυτός φάνηκε. Κατά τα άλλα τον δημοσιογράφο-υπάλληλο τον ενόχλησε που ο Νίκος Κουρκουμέλης έφτιαξε το ψήφισμα, τον ενόχλησε που ο Γιώργος Καβαλλιεράτος και ο Πολυχρόνης Δενδρινός είπαν αλήθειες και δεν τον ενόχλησε που τουλάχιστον δύο από τους συμβούλους της πολιτικής γλάστρας που ακούει στο όνομα Σπύρος Γασπαρινάτος έτρεξαν πρώτοι να σηκώσουν το χέρι και να συμφωνήσουν με το ψήφισμα και τους επαγγελματίες της περιοχής. Μάλλον αυτοί οι δύο πήραν χαμπάρι νωρίς περί τίνος πρόκειται…

Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts