Ο λαγός, η σέλφι στη Θεσσαλονίκη και ο επικεφαλής (;) Σπύρος Γασπαρινάτος

Έχουν χάσει τον ύπνο τους, έχουν πάθει ζημιά, βλέπουν εφιάλτες, ο Σταύρος Σπαθής και η νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου στοιχειώνουν τα όνειρά τους. Κάνοντας… υπερωρίες χθες ο δημοσιογράφος-υπάλληλος ανακάλυψε το ταξίδι των Επιμελητηριακών στη Θεσσαλονίκη.
Ένα ταξίδι που έγινε πριν από έναν μήνα, ένα ταξίδι που έφερε στην Κεφαλονιά χρήματα, ένα ταξίδι που θα κάνει πολλούς επαγγελματίες του νησιού μας να πάρουν οικονομική ανάσα, ένα ταξίδι που συνοδεύτηκε από μια σέλφι στην Θεσσαλονίκη, διότι όπως είναι γνωστό σε όλους από το Μέγαρο έχουν απαγορεύσει τις σέλφι. Ο «ένας υποψήφιος του συνδυασμού Σπαθή», όπως αναφέρει το κατάπτυστο ρεπορτάζ του υπαλλήλου του Μεγάρου ονομάζεται Ξενοφώντας Ευαγγελάτος και ταξίδεψε με δικά του έξοδα στην Θεσσαλονίκη προερχόμενος από την Αθήνα. (Ευτυχώς που έχει και φίλο στη Θεσσαλονίκη και τον φιλοξένησε διότι δεν ξέρουμε τι άλλο θα άκουγε). Ο έτερος της φωτογραφίας είναι στρατιώτης του ελληνικού στρατού που υπηρετεί στην Ξάνθη και πήρε 24ωρη άδεια για να συναντήσει τον πατέρα του, Ταμεία του Επιμελητηρίου. Αυτός που βγάζει τη σέλφι είναι ο κατά το Μέγαρο «ξενομπάτης», ο Παντελής Ιωαννίδης, που για τριάντα περίπου χρόνια έζησε και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στην Κεφαλονιά. Πόσο πονάει τον λαγό και τους υπόλοιπους επαναστάτες του facebook ο «ξενομπάτης» Παντελής…
Αναφορικά με τα έξοδα της αποστολής τεσσάρων ατόμων στη Θεσσαλονίκη (πρόεδρος, αντιπρόεδρος, γραμματέας, ταμείας) ας ρωτήσει ο δημοσιογράφος-υπάλληλος τον επικεφαλής (;) της παράταξης που στήριξε με νύχια και με δόντια το Μέγαρο στο Επιμελητήριο, Σπύρο Γασπαρινάτο να του πει. Ο κ. Γασπαρινάτος, ως μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Επιμελητηρίου ψήφισε πρώτος από όλους τα έξοδα της Θεσσαλονίκης. Αναφορικά με τα ταξίδια του… Γιούλιβερ Κεκάτου ένα είναι το σίγουρο. Τα ψηφίζει μόνο η συμπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο και φυσικά ο Αντιδήμαρχος πιν νικ και εκδρομών δεν έχει φέρει ούτε έναν επισκέπτη στην Κεφαλονιά. Οι μαλάκες οι Κεφαλλονίτες πληρώνουν για τις κρουαζιέρες του Αντιδημάρχου στο Μαϊάμι, στο Ντουμπάι, στη Λωζάνη και στη… Βουλγαρία. Αυτά προς το παρόν και έχει ο Θεός.
Υ.Γ. Περιμένω πως και πως το επόμενο…. ρεπορτάζ του λαγού για το Επιμελητήριο.
Υ.Γ. 2 Περιμένω τον… Γιούλιβερ να πάρει πάλι σβάρνα τα ραδιόφωνα και να με βρίζει.
Υ.Γ. 3 Περιμένω και τον επικεφαλής του «Νέου Επιμελητηρίου», αν είναι πραγματικά επικεφαλής, να τραβήξει κανένα αυτί στους υπαλλήλους, μήπως και προχωρήσει αυτό το ρημάδι το νησί λίγο μπροστά με τον Σταύρο Σπαθή στο τιμόνι του Επιμελητηρίου.

Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

 

Related Posts