Το ντέρμπι της Λειβαθούς πήγε στην Εικοσιμία, 1-0 τα Φωκάτα και άλμα τετράδας

Σε κακό δαίμονα των Φωκάτων έχει εξελιχθεί φέτος η Εικοσιμία, αφού μετά τη νίκη της στον πρώτο γύρο και την πρόκρισή της στο Κύπελλο, σήμερα η ομάδα του Δημήτρη Ζησιμάτου νίκησε και πάλι 1-0 τους τυπικά φιλοξενούμενους.
Η Εικοσιμία θα μπορούσε να είχε πετύχει και άλλα τέρματα, αφού πέρα των ευκαιριών που έκανε, έχασε και πέναλτι στο φινάλε του αγώνα. Οι γηπεδούχοι έφτασαν σε μια νίκη που τους ανοίγει την πόρτα για την τετράδα, την ώρα που ο Εθνικός Κεφαλονιάς βρίσκεται πέντε βαθμούς πίσω. Στο 36 το σουτ του Αποστολάτου θα βρει τον Μαρκαντωνάτο σε ετοιμότητα και τρία λεπτά αργότερα ο Ντουκάι θα χάσει μεγάλη ευκαιρία για τα Φωκάτα. Στο 70 θα γίνει η επόμενη μεγάλη φάση για την Εικοσιμία όταν η κεφαλιά από κοντά του Μπούσι θα περάσει λίγο πάνω από την εστία του τερματοφύλακα των Φωκάτων. Στο 72 ο Μπούσι με απευθείας εκτέλεση φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, θα νικήσει τον Μαρκαντωνάτο κάνοντας το 1-0. Στο 86 τα Φωκάτα θα φτάσουν μια ανάσα από την ισοφάριση, αλλά ο Σέσα θα διώξει το σουτ του Χρίστο με εντυπωσιακή ενέργεια. Στο 89 ο Μάλσι θα ανατρέψει τον Αλέκο Πολλάτο μέσα στην περιοχή και η Εικοσιμία θα εκτελέσει πέναλτι. Ωστόσο, ο Πάνος Κορσιάνος που θα αναλάβει την εκτέλεση θα στείλει την μπάλα στο δοκάρι του Μαρκαντωνάτου και το 1-0 θα μείνει μέχρι το τέλος.
ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ: (Δημήτρης Ζησιμάτος), Σέσα, Μπάμπης, Στεφανάτος, Φωκάς, Αποστολάτος, Κορσιάνος Αντ. (80 Μαρκαντωνάτος), Μπούσι, Πολλάτος Αλ. (86 Κορσιάνος Παν.), Λογκόνης (84 Ζαμπαύτης), Μανέντης, Καπλάνης (64 Πολλάτος Δημ.).
ΦΩΚΑΤΑ: (Διονύσης Γαρμπής), Μαρκαντωνάτος, Τριανταφυλλίδης, Mάλσι, Αδηλίνης, Μαρκάτος, Ντουκάι, Αλεξάτος (80 Χρίστο), Φωκάς (84 Σουρβάνος), Παπαδάτος, Αραβαντινός (71 Γιαννάτος), Λουλάι.

Ρεπορτάζ Γιώργος Ευαγγελάτος

Related Posts