Στην Πορτογαλία βρέθηκαν μαθητές της Κεφαλονιάς με το πρόγραμμα Erasmus+

Η 1η Μικρής Διάρκειας Ανταλλαγή Μαθητών (Short term exchange of group of pupils) για τη στρατηγική σύμπραξη Erasmus+ «Το νερό μας ενώνει» πραγματοποιήθηκε από τις 26 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου 2018 στην πόλη Paredes de Coura της Πορτογαλίας και ήταν αφιερωμένη στα σπορ του νερού και την τοπική ιστορία και κουλτούρα.
Σε αυτή συμμετείχαν καθηγητές από τα σχολεία: α) 1ο Γενικό Λύκειο Αργοστολίου Κεφαλονιάς (σχολείο συντονιστής της σύμπραξης), β) Istituto di Istruzione Secondaria Superiore “E. Fermi”, από το Lecce της Ιταλίας, γ) Escola EB 2,3/S Paredes de Coura, από την Paredes de Coura της Πορτογαλίας, δ) Srednja škola Metković, από το Metković της Κροατίας, ε) Olaines 1.vidusskola, από την Olaine της Λεττονίας, και στ) Akhisar Anadolu İmam Hatip high school, από τη Manisa της Τουρκίας. Το σχολείο από τη Πορτογαλία είχε την ευθύνη διοργάνωσης της συνάντησης. Το 1ο Γενικό Λύκειο Αργοστολίου εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση από τις καθηγήτριες Αντωνάτου Θάλεια (Φυσικής αγωγής), Τραυλού Αγγελική (Φιλόλογο) και Θεοδωροπούλου Γεωργία (Αγγλικής φιλολογίας), από τις μαθήτριες Κουλουμπή Αρετή και Πυλαρινού Μαρία Ευσταθία και το μαθητή Δημάτο Νικόλαο της β’ λυκείου. Οι μαθητές και οι καθηγητές παρακολούθησαν δραστηριότητες σύμφωνα με το πρόγραμμα που κατάρτισε το σχολείο υποδοχής.
Οι καθηγητές των σχολείων είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες σχετικά με τη σύμπραξη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης: α) μαθητές και καθηγητές ξεναγήθηκαν στο σχολείο και παρακολούθησαν μαθήματα, β) οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ασκηθούν στα σπορ του νερού στην τοπική πισίνα και να παρακολουθήσουν επίδειξη με ιστιοσανίδα στην πόλη Viana do Castelo στις ακτές του Ατλαντικού, γ) οι μαθητές παρουσίασαν τις εργασίες τους για τα σπορ του νερού και την τοπική ιστορία και κουλτούρα, δ) μαθητές και καθηγητές περιηγήθηκαν στη φύση και τα ποτάμια της περιοχής, επισκέφτηκαν μουσεία νερού και κινηματογράφου και γνώρισαν την τοπική κουζίνα, την ιστορία και την κουλτούρα, στ) αξιολογήθηκαν οι μέχρι τώρα δράσεις του προγράμματος και καθορίστηκαν οι μελλοντικές. Ο δήμαρχος της Paredes de Coura και ο σχολικός σύμβουλος δέχτηκε τους καθηγητές και τους μαθητές στο δημαρχείο και συζήτησε μαζί τους. Επίσης πραγματοποιήθηκαν εκδρομές στις πόλεις Porto, Melgaço, Viana do Castelo και Vila Nova de Cerveira. Οι εταίροι ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον Απρίλιο του 2018 στην πόλη Lecce της Ιταλίας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
Το 1ο Γενικό Λύκειο Αργοστολίου «Μαρίνος Κοργιαλένιος» ευχαριστεί το ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς και την ακτοπλοϊκή εταιρεία Kefalonian lines για την παροχή εκπτωτικών εισιτηρίων σε μαθητές και καθηγητές του σχολείου για τη μετακίνησή τους στην Πορτογαλία στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ «Το νερό μας ενώνει».

Ο Διευθυντής
Κωνσταντίνος Γεωργούλης

μαθητες

 

Related Posts