Χωρίς να εντυπωσιάσουν οι Πρόννοι νίκησαν 1-0 τα Φωκάτα στις Κεραμειές

Την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα και τους 2 βαθμούς στην εκκίνηση των μπαράζ εξασφάλισαν σήμερα το απόγευμα οι Πρόννοι, που χωρίς να πιάσουν σπουδαία απόδοση νίκησαν τα Φωκάτα στις Κεραμειές με 1-0.
Το ματς ήταν πάρα πολύ κακό, αφού καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να ξεδιπλώσει στο γήπεδο τις ικανότητές της, ιδιαίτερα η ομάδα του Δημήτρη Κουρκουμέλη, που δεν μας έχει συνηθίσει σε τόσο άσχημες εμφανίσεις. Το θετικό του αγώνα ήταν η επιστροφή στα γήπεδα του Κώστα Ζαπάντη-Τζανίνου, που έλειψε από τα γήπεδα για δύο περίπου μήνες λόγω σοβαρού τραυματισμού. Ο προπονητής του τον χρησιμοποίησε για λίγο παραπάνω από δέκα λεπτά και αυτός έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του τόσο στα μπαράζ για τον τίτλο, όσο και στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Παλληξουριακό την μεθεπόμενη Τετάρτη. Το πρώτο ημίχρονο ήταν πάρα πολύ κακό μιας και σε αυτό το χρονικό διάστημα σημειώθηκε το γκολ των φιλοξενούμενων, οι οποίοι κατέγραψαν ακόμη… μισή ευκαιρία στο ενεργητικό τους. Στο 32 ο Άθως Τραυλός θα κάνει τη σέντρα από τα αριστερά, ο Ζαρνακούπης θα κάνει την κεφαλιά, η μπάλα θα χτυπήσει στην πλάτη ενός αμυντικού, στη συνέχεια στο δοκάρι και θα καταλήξει στα δίχτυα του Μαρκαντωνάτου για το 0-1. Στο 43 ο Μοντεσάντος θα βγει στην αντεπίθεση, θα δώσει στον Στάβερη, ωστόσο αυτός θα δει το σουτ του να μπλοκάρεται από τον Μαρκαντωνάτο. Το 0-1 θα είναι το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Αλεξάτος και Γκέκας άλλαξαν τη ροή του αγώνα, αλλά…
Στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης παρακολουθήσαμε ένα σχετικά καλύτερο ματς και αυτό οφείλεται στο πάθος που έδειξαν κατά διαστήματα τα Φωκάτα να ισοφαρίσουν. Η είσοδος στον αγώνα των Αλεξάτου και Γκέκα από πλευράς γηπεδούχουν ανακάτεψε λίγο την τράπουλα, ωστόσο οι Πρόννοι παίζοντας δυνατά στην άμυνα δεν επέτρεψαν στα Φωκάτα να δημιουργήσουν την πολύ μεγάλη ευκαιρία. Στο 57 ο Παπαδάτος πέρασε έξυπνη πάσα για τον Αλεξάτο μέσα στην περιοχή, αλλά αυτός λίγο πριν σουτάρει είδε τον Παπαδημητρόπουλο να του κλέβει την μπουκιά από τον στόμα διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα ο Γκέκας θα βρει και πάλι τον Αλεξάτο μέσα στην περιοχή, το γυριστό όμως σου του δεύτερου θα εξουδετερώσει ο Παπαβασιλείου. Στο 89 τα Φωκάτα έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση. Κέρδισαν φάουλ τρία μέτρα έξω από την περιοχή, το εκτέλεσε ο Αλεξάτος, όμως ο Παπαβασιλείου με υπερένταση έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Το τελικό 1-0 για τους Πρόννους εξασφάλισε στην ομάδα την δεύτερη θέση και αφήνει τα Φωκάτα την τελευταία αγωνιστική να μονομαχήσουν με την Εικοσιμία για την τρίτη και τέταρτη θέση. Η Εικοσιμία παίζει με τα Διλινάτα (2-1 τον Εθνικό σήμερα στο Ληξούρι), ενώ τα Φωκάτα φιλοξενούνται στην Ιθάκη από την Πρόοδο (1-0 σήμερα την Σάμη στον Καραβόμυλο).
ΦΩΚΑΤΑ: (Διονύσης Γαρμπής), Μαρκαντωνάτος, Τριανταφυλλίδης, Λούκας, Αδηλίνης, Μαρκάτος, Ντουκάι, Αραβαντινός (50 Γκέκας), Γιαννάτος (50 Αλεξάτος), Παπαδάτος (76 Χρίστο), Σαλαπάτας (73 Βαγγελάτος), Φωκάς.
ΠΡΟΝΝΟΙ: (Δημήτρης Κουρκουμέλης), Παπαβασιλείου, Σπαθής, Κουρκουμέλης Α., Παπαδημητρόπουλος, Ζαρνακούπης, Κουρκουμέλης Σπ., Μοντεσάντος (82 Ζαννίνος-Ζαπάντης), Στάβερης (76 Αναγνώστης), Κουρκουμέλης Χ., Τραυλός (49 Κατσιλίδης), Περαμαντζής (70 Μπάμπης).

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts