Η «ψυχοθεραπεία» στο Δημοτικό Συμβούλιο τορπιλίζει τα τμήματα του ΤΕΙ στο νησί μας

Ένα θέμα το οποίο έπρεπε να είχε λυθεί εδώ και πολύ καιρό ταλαιπώρησε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο, την Βουλευτή, τον Περιφερειάρχη και τους φορείς, εμπλεκόμενους ή μη και αναφερόμαστε σε αυτό της παραμονής (διατήρησης) ή της συγχώνευσης του ΤΕΙ με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.
Όλοι πήραν τον λόγο, όλοι είπαν την άποψή τους, πολιτικές αψημαχίες υπήρχαν πολλές, επιθέσεις προς τον Δήμαρχο, τον Περιφερερειάρχη, την Βουλευτή και την Χρυσή Αυγή περισσότερες, ωστόσο καμία απόφαση δεν πάρθηκε πέρα από μια συνάντηση της Επιτροπής που είχε συσταθεί το προηγούμενο Συμβούλιο με τον Υπουργό κ. Γαβρόγλου. Υπήρξαν δύο φωνές στην αίθουσα. Η μία εκπροσωπήθηκε από τον Βασίλη Ρουχωτά, που μιλούσε για παραμονή του Τμήματος Μουσικών Οργάνων στο Ληξούρι ως έχει. Η άλλη με πολλούς εκφραστές, ανάμεσά τους και τον Περιφερειάρχη, έκανε λόγο για συγχώνευση μεν με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, αλλά σε Πανεπιστημιακό επίπεδο Σχολών και όχι σε ΤΕΙ. «Δεν γίνεται με πολεμικές ιαχές να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Πρέπει να δημιουργηθεί ένα ισχυρό και βιώσιμο εκπαιδευτικό ίδρυμα στα Επτάνησα με μια τουλάχιστον Πανεπιστημιακή Σχολή σε καθένα από τα τέσσερα μεγάλα νησιά. Αυτό θα γίνει με διάλογο, επιχειρήματα και με την συνεργασία όλων», τόνισε ο Θόδωρος Γαλιατσάτος. Αποστάσεις κράτησε η Βουλευτής, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, που έκανε λόγο για νησιωτικότητα και για ενοποίηση με όρους του ΤΕΙ με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. «Να μην πυροβολεί ο ένας τον άλλο και να πάμε μαζί να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει», είπε ο Δήμαρχος, Αλέξανδρος Παρίσης, ο οποίος δέχθηκε σήμερα πολλά πυρά από αντιπολίτευση, αλλά και φορείς που πήραν τον λόγο στη συνέχεια.
Μάλιστα, κατά την διάρκεια της ανάγνωσης της επιστολής του κ. Δραγώνα (πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΙ) ακούστηκαν ακόμη και ύβρεις για την απουσία του καθ ύλην αρμοδίου από το Δημοτικό Συμβούλιο. Στη συνέχεια, αφού προηγήθηκαν οι ομιλίες εκπροσώπων φορέων και κομμάτων, σχεδόν σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο αποχώρησε από την αίθουσα, την ώρα που ανέβαινε στο βήμα ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Δάβουλος. Οι περισσότεροι επέστρεψαν στις θέσεις τους αμέσως μετά, ωστόσο οι Νίκος Γκισγκίνης και Γιάννης Κουρούκλης δεν επέστρεψαν ποτέ. Ίσως η παρουσία της Χρυσής Αυγής να τους έδωσε την ευκαιρία να αποφύγουν να τοποθετηθούν για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως το ΤΕΙ. Ακολούθησε η γνωστή «ψυχοθεραπεία» μεταξύ των Δημοτικών Συμβούλων, ωστόσο ένα είναι σίγουρο. Το ΤΕΙ όχι μόνο θα αναβαθμιστεί σε Πανεπιστημιακή Σχολή, αλλά μετά την φαγωμάρα και την απίστευτη καθυστέρηση που έχουμε επιδείξει στο θέμα, θα μας κουνήσει μαντήλι. Το έλεγαν καθηγητές του ιδρύματος κατά την διάρκεια του πεντάλεπτου διαλείμματος.
Σημείωση: Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι από το ΤΕΙ Ληξουρίου δεν παρέστη για να πάρει τον λόγο κανένας φοιτητής του, ενώ καθηγητές του που βρισκόταν στην αίθουσα δεν μίλησαν.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts