Αδίκησε τον εαυτό του ο Παλληξουριακός στην ήττα με 4-1 από τον Διαγόρα στο Ληξούρι

Για ένα ολόκληρο ημίχρονο ήταν χαμένοι στην… μετάφραση οι παίκτες του Παλληξουριακού δεχόμενοι τέσσερα γκολ από τον Διαγόρα. Στο δεύτερο μισό, όταν ξύπνησαν από τον λήθαργο, ήταν ήδη αργά για την ομάδα του Σπύρου Παπαδάτου.
Ο Παλληξουριακός, στον τελευταίο του αγώνα στη Γ Εθνική ήθελε να ευχαριστήσει τους φιλάθλους του που και σήμερα πήγαν στο γήπεδο του Αγίου Αντωνίου. Από την άλλη, ο Διαγόρας ήθελε τη νίκη και μόνο αυτή για να παραμείνει στην κατηγορία άσχετα με τα αποτελέσματα που θα έφεραν ο ΠΑΟ Βάρδας και η Αχαϊκή. Δυστυχώς, για τους γηπεδούχους το πρώτο ημίχρονο ήταν το χειρότερο που έχουν κάνει φέτος, με αποτέλεσμα η ομάδα των Βραχνέικων να βρει τέσσερις φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα και να χαλάσει την καλή εικόνα που είχε ο Παλληξουριακός σε όλη την διάρκεια της χρονιάς. Πολλά λάθη στην άμυνα, έλλειψη συγκέντρωσης και σε αυτό το επίπεδο όλα πληρώνονται στο γήπεδο. Ο Παλληξουριακός ήταν η ομάδα, ωστόσο, που απείλησε πρώτη την αντίπαλη εστία όταν το σουτ του Στάθη Βαλεντή στο 8 πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Καραμανλή. Από το λεπτό αυτό και μετά χάθηκε η μπάλα, το γήπεδο κατηφόρησε και ο Διαγόρας έκανε έναν υγιεινό περίπατο μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους εξασφαλίζοντας την παραμονή με πολύ πιο εύκολο τρόπο από αυτόν που είχε φανταστεί.

Ένα δαιμονικό τέταρτο διέλυσε τον Παλληξουριακό
Στο 11 ο Κώστης μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή του Σκαμαντζούρα και την ώρα που ήταν έτοιμος να… εκτελέσει, ο Ζερβός με τάκλιν αυτοθυσίας θα πετάξει την μπάλα σε κόρνερ, Στην εκτέλεση του κόρνερ από τον Μιχαηλίδη ο Λίπι θα κάνει το σουτ πάνω στην κίνηση με την μπάλα να περνάει ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Σκαμαντζούρα. Στο 16 ο Μιχαηλίδης θα φύγει από τα δεξιά, θα κάνει το γύρισμα στην περιοχή και ο Χριστόπουλος από κοντά με πλασέ θα ανοίξει το σκορ για την ομάδα του. Ένα εκρηκτικό τέταρτο από τους παίκτες του Διαγόρα θα φέρει ακόμη τρία γκολ για την ομάδα της Αχαΐας. Στο 30 ο Λαμπρόπουλος θα εκτελέσει το φάουλ από τα δεξιά με τον Λίπι και πάλι να έχει προωθηθεί, ωστόσο η προβολή του θα περάσει ελάχιστα άουτ. Στο 34 η άμυνα του Παλληξουριακού θα υποπέσει σε ένα παιδικό λάθος, ο Κώτσης θα γίνει κάτοχος της μπάλας, θα μπει στην περιοχή και με πλασέ θα γράψει το 2-0 για την ομάδα του. Στο 38 ήταν σειρά του Παπαδόπουλου να γεμίσει στην αντίπαλη περιοχή και ο Χριστόπουλος από κοντά θα κάνει δύο τα δικά του τέρματα και το 3-0 για την ομάδα του. Στο 43, πάλι μετά από ένα τραγικό λάθος της άμυνας, θα κλέψει, θα βρεθεί απέναντι από τον Σκαμαντζούρα, αλλά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων θα διώξει σε κόρνερ. Δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του ημιχρόνου ο Παπαδόπουλος θα βγάλει τετ-α-τετ τον Κώτση και αυτός θα νικήσει τον Σκαμαντζούρα για το 4-0 πετυχαίνοντας παράλληλα το δικό του δεύτερο γκολ.

Άργησαν να… ξυπνήσουν οι γηπεδούχοι
Στο δεύτερο ημίχρονο και μετά τις φωνές του προπονητή τους, οι παίκτες του Παλληξουριακού παρουσίασαν άλλο πρόσωπο, αλλά ήταν ήδη πολύ αργά. Μόλις στο 46 ο Αντωνάτος θα βρεθεί στην περιοχή θα κερδίσει την κόντρα από τον τερματοφύλακα, θα σουτάρει, αλλά πάνω στην γραμμή θα απομακρύνει ο Παναγόπουλος. Το ριμπάουντ θα φτάσει στον Κόμητα, που με νέο σουτ θα στείλει την μπάλα ελάχιστα δίπλα από τα δοκάρια του Καραμανλή. Στο 51 ο εκτέλεση φάουλ του Λυκούδη θα βρει τον γκολκίπερ του Διαγόρα που θα πέσει και θα μπλοκάρει. Στο 60 ο Κόμητας θα κάνει εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια από τα αριστερά, θα μπει στην περιοχή και θα σουτάρει, όμως ο Καραμανλής θα διώξει σε κόρνερ. Στο 75 ο Αντωνάτος θα βρεθεί μόνος αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή, το σουτ του θα αποκρουστεί από τον Καραμανλή και στη συνέχεια από πλάγια δεξιά με ψηλοκρεμαστό σουτ ο Αραβαντινός θα μειώσει σε 4-1. Σε μια από τις τελευταίες φάσεις του αγώνα στο 78 ο Κώτσης θα μπει από τα αριστερά στην περιοχή του Παλληξουριακού, όμως του σουτ του θα εξουδετερώσει ο Σκαμαντζούρας.
ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ: (Σπύρος Παπαδάτος), Σκαμαντζούρας, Ζάβαλης, Βαλεντής Στ. (83 Αλιάι), Ζερβός, Λυκούδης, Κόμητας, Αρμάντο (46 Αντωνάτος), Πολλάκης, Μπράτι (70 Βαλεντής Αγγ.), Χασάι (33 Καππάτος), Αραβαντινός.
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΪΚΩΝ: (Ανδρέας Ζήκος), Καραμανλής, Παναγόπουλος, Λαμπρόπουλος, Καλιτσουνάκης (62 Κυριαζόπουλος), Τρίγκας Α., Τρίγκας Ν., Μιχαηλίδης (70 Αδαμόπουλος), Παπαδόπουλος, Λίπι, Χριστόπουλος (73 Μπακάλης), Κώτσης (86 Αθανασόπουλος).

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα
Τσικλητήρας Πύλου – Παναρκαδικός 0-3
Πανηλειακός – Π.Α.Ο. Βάρδας 2-3
Αχαϊκή – Αστέρας Βλαχιώτη Ματαίωση
Ζάκυνθος – Αστέρας Αμαλιάδας 0 – 2
Λεωνίδιο – Καλαμάτα 1 – 1

Η τελική βαθμολογία
Αστέρας Αμαλιάδας 50
Αστέρας Βλαχιώτη 45
Πανηλειακός 39
Παναρκαδικός 36
Καλαμάτα 34
Διαγόρας Βραχνέικων 33
ΠΑΟ Βάρδας 33
Αχαϊκή 28
Ζάκυνθος 25
Τσικλητήρας Πύλου 21
Παλληξουριακός 13
Λεωνίδιο 03
Αστέρας Βλαχιώτη και Αχαϊκή έχουν ένα ματς λιγότερο. Πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Αστέρας Αμαλιάδας, ενώ υποβιβάζονται οι Λεωνίδιο, Παλληξουριακός, Τσικλητήρας, Ζάκυνθος και Αχαϊκή

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts