Θα τίναζε την Κεφαλονιά στον… αέρα 53χρονος συμπολίτης μας με 6.300 φωτοβολίδες

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι αστυνομικοί έλεγχοι στα Ιόνια Νησιά, για την αντιμετώπιση της παράνομης κατοχής και εμπορίας πυροτεχνημάτων. Συνελήφθη 53χρονος ημεδαπός στην Κεφαλονιά και κατασχέθηκαν συνολικά (6.300) παιδικά αθύρματα.
Από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων, ενόψει των εορτών του Πάσχα, βρίσκεται σε εξέλιξη η υλοποίηση ειδικών δράσεων, για την αντιμετώπιση της παράνομης εμπορίας και διακίνησης κροτίδων, βεγγαλικών και άλλων ειδών πυροτεχνίας. Ειδικότερα, κατά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν χθες (Δευτέρα 02.04.2018), στην Κεφαλονιά , από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν (6.300), παιδικά αθύρματα. Συγκεκριμένα, συνελήφθη ένας 53χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης εμπορικής επιχείρησης στο Αργοστόλι, καθώς όπως διαπιστώθηκε διέθετε προς πώληση, (6.300) παιδικά αθύρματα, χωρίς να διαθέτει σχετική άδεια. Προανάκριση για τις υποθέσεις πραγματοποιεί το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου. Ο 53χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας.
Από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων υπενθυμίζεται ότι:
• Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
• Η καύση βεγγαλικών απαγορεύεται κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα.
• Αποτρέψτε τα παιδιά από τη χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
• Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού.
• Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.

Related Posts