Έβαλε… φωτιά στο πρωτάθλημα η Εικοσιμία επικρατώντας με 3-1 των Φωκάτων στις Κεραμειές

Επί ίσοις όροις θα διεκδικήσει πλέον το φετινό πρωτάθλημα η ομάδα της Εικοσιμίας η οποία επικράτησε με 3-1 των Φωκάτων σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές, ούσα 1 βαθμό πίσω από τα Διλινάτα και 2 μπροστά από τους Πρόννους στην ειδική βαθμολογία των πλέι οφ.
Το ματς ήταν ένα μεγάλο ντέρμπι με πολλά νεύρα και πολλές… κλωτσιές για περίπου ένα ημίχρονο, όταν δεν υπήρχε σκορ και οι ποδοσφαιριστές προσπαθούσαν κυρίως να χαλάσουν τις αντίπαλες ενέργειες και λιγότερο να βάλουν την μπάλα κάτω και να παίξουν ποδόσφαιρο. Σκληρά μαρκαρίσματα, ματωμένοι παίκτες, αρκετές παρεξηγήσεις και πολλές κίτρινες κάρτες σημάδεψαν για πολύ ώρα το ματς. Στο 13 η Εικοσιμία ήταν η ομάδα που έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι. Ο Λογκόνης γέμισε από τα δεξιά με μια μακρινή μπαλιά προς τον προωθημένο Χρήστο Φωκά, αυτός έπιασε το δυνατό σουτ και ο Μαρκαντωνάτος απόκρουσε την μπάλα. Στην επιστροφή της ο Δημήτρης Πολλάτος έπιασε την κεφαλιά, ωστόσο και πάλι ο Μαρκαντωνάτος με εντυπωσιακή απόκρουση έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα ο Μπούσι εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Αντώνης Κορσιάνος έκανε το πλασέ από τα δύο μέτρα, όμως… κατάφερε να στείλει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια σπαταλώντας μια σπουδαία ευκαιρία για τους τυπικά φιλοξενούμενους. Στο 25 τα Φωκάτα απείλησαν για πρώτη φορά στο ματς. Ο Αλεξάτος έβγαλε ωραία κάθετη μπαλιά στον Βαγγέλη Φωκά, αυτός πλάσαρε, ωστόσο ο Σέσα πάνω στην έξοδό του απόκρουσε την μπάλα.

Τρία γκολ σε πέντε λεπτά έφεραν… ανακάτεμα στην αναμέτρηση
Στο 34 άρχισε η πανδαισία λαθών και γκολ που πέρασε τον αγώνα σε άλλο επίπεδο. Στο λεπτό αυτό ο Δημήτρης Πολλάτος έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή των Φωκάτων, γύρισε μέσα στην περιοχή στον Κούρτη που έκανε το σουτ, αλλά ο Μαρκαντωνάτος με διπλή προσπάθεια απομάκρυνε τον κίνδυνο. Στο 37 ο Σωτήρης Μπάμπης, μετά από έξοχη ατομική ενέργει από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή, οι αμυντικοί των Φωκάτων δεν κατάφεραν να τον ανακόψουν και με έξυπνο πλασέ νίκησε τον Μαρκαντωνάτο ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Αλέκος Πολλάτος έκλεψε την μπάλα από τον Αδηλίνη, μπήκε στην περιοχή και με σουτ νίκησε για δεύτερη φορά τον τερματοφύλακα των Φωκάτων ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 2-0 για την Εικοσιμία. Τα λάθη των αμυνών δεν σταματούν εδώ. Στο 42 μετά από άσχημη εκτέλεση πλαγίου από τον Χρήστο Φωκά και κακή εκτίμηση της μπάλας από τον Μπούσι, ο Αλεξάτος έκλεψε, μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ νίκησε τον Σέσα μειώνοντας 2-1 για τα Φωκάτα δίνοντας άλλη διάσταση στο ματς. Το ημίχρονο θα λήξει έτσι, με τους ποδοσφαιριστές να αναχωρούν για τα αποδυτήρια μέσα σε νεύρα και διαμαρτυρίες προς τον διαιτητή.

Ο Δημήτρης Πολλάτος έβαλε ταφόπλακα με το καλημέρα
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε δυνατά όπως και το πρώτο, ωστόσο αυτό κράτησε μόλις λίγα λεπτά. Στο 49 τα Φωκάτα κέρδισαν φάουλ έξω από την περιοχή τους και την εκτέλεση ανέλαβε ο Αδηλίνης. Ο αμυντικός των γηπεδούχων εκτέλεσε παράλληλα με αποτέλεσμα ο Δημήτρης Πολλάτος να καταλάβει την πρόθεσή του, να κλέψει την μπάλα και να πλασάρει τον ανήμπορο να αντιδράσει Μαρκαντωνάτο κάνοντας το 3-1 για την Εικοσιμία. Στο 52 ο Ντουκάι θα εκτελέσει το φάουλ λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή, ο Σελένιτσα θα γυρίσει στον επερχόμενο Αλεξάτο που θα κάνει το σουτ, όμως ο Σέσα θα πετάξει την μπάλα σε κόρνερ. Στο 65 ο Χρήστος Φωκάς θα κάνει το γέμισμα από τα αριστερά, ο Αλέκος Πολλάτος θα κάνει την έξυπνη προβολή, όμως ο Μαρκαντωνάτος θα πέσει στη γωνία του και θα διώξει σε κόρνερ. Η τελευταία μεγάλη φάση στο ματς που παραλίγο να αλλάξει τις ισορροπίες του έγινε στο 76. Ο Σελένιτσα θα βγάλει μπροστινή μπαλιά στον Αλεξάτο, αυτός θα πλασάρει τον εξερχόμενο Σέσα, που με το σώμα θα αποκρούσει σε κόρνερ μένοντας το 3-1, που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα. Μετά από τρεις αγώνες στα πλέι οφ τα Διλινάτα έχουν εννέα βαθμούς, οκτώ η Εικοσιμία, έξι οι Πρόννοι και χωρίς βαθμό παραμένουν τα Φωκάτα που έχουν μόνο μαθηματικές ελπίδες για τον τίτλο.
ΦΩΚΑΤΑ: (Μιχάλης Αθηναίος), Μαρκαντωνάτος, Φωκάς Ε. (62 Χρίστο), Λουλάι, Αδηλίνης, Μαρκάτος, Ντουκάι, Βαγγελάτος (62 Τριανταφυλλίδης), Σελένιτσα, Γιαννάτος (73 Παπαδάτος), Αραβαντινός (70 Μάλσι), Αλεξάτος.
ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ: (Δημήτρης Ζησιμάτος), Σέσα, Μπάμπης, Στεφανάτος, Πολλάτος Διον. (68 Καπλάνι), Φωκάς Χρ., Λογκόνης (76 Ζαμπαύτης), Κορσιάνος Α., Μπούσι, Πολλάτος Α. (83 Κορσιάνος Π.), Κούρτη, Πολλάτος Δημ. (68 Ντουκάι)

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts