Φωλιά πουλιού ή φωλιά φιδιού;

Πριν λίγες ημέρες έγινε η πρώτη μεγάλη έκθεση εικονικής επιχείρησης, στην οποία συμμετείχαν μαθητές από 54 σχολεία της χώρας. Βλέπεις αυτούς τους νέους και παίρνεις μια ανάσα αισιοδοξίας, γιατί αισθάνεσαι ότι η Ελλάδα και ζωντανή είναι και μέλλον έχει, παρά τις αντιξοότητες.
Δεν προλαβαίνεις όμως να χαρείς και τη θέση της αισιοδοξίας παίρνει η απαισιοδοξία, καθώς μία άλλη ομάδα νεαρών ασυδοσίας «στολίζει» με κόκκινες και μαύρες μπογιές τη γαλλική πρεσβεία, γιατί δεν της ζήτησε έγκριση για την εξωτερική πολιτική που ασκεί! Tο πρόβλημα βέβαια δεν είναι η ομάδα. Το πρόβλημα είναι η ανοχή της κυβέρνησης απέναντι στην εν λόγω παρακρατική ομάδα, λες και έχουν ιδεολογική ταύτιση. Την ίδια βέβαια ανοχή έδειξε και στη συνδικαλιστική αλητεία, η οποία με το μπεγλέρι ανά χείρας βεβήλωσε τα ιερά και τα όσια του έθνους μας «ραίνοντας» με κάρβουνα το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη. (Τι ντροπή)! Δυστυχώς έχουμε μία κυβέρνηση η οποία πανηγυρίζει γιατί κατάφερε και δημιούργησε πρωτογενές πλεόνασμα 4.2% έναντι του μνημονιακού στόχου 1.75%, αλλά δεν αντιλαμβάνεται ότι αυτά τα πλεονάσματα συνετέλεσαν ώστε οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία και στις εφορίες από 87 δις που ήταν στο τέλος του 2014 σήμερα έφθασαν τα 130 δις!
Αδυνατεί να αντιληφθεί ότι κάθε ποσοστιαία μονάδα που αυξάνει το πρωτογενές πλεόνασμα θα έχει πολλαπλάσιες αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία, αν αυτό το πλεόνασμα είναι αποτέλεσμα φορολογικής αφαίμαξης και μη πληρωμής οφειλών του κράτους, παρά αποτέλεσμα παραγωγής πλούτου. Βαυκαλίζεται επίσης η κυβέρνηση για τη μείωση της ανεργίας, η οποία όμως είναι αποτέλεσμα προσλήψεων φοιτητών, ανέργων και πτυχιούχων με μερική απασχόληση σε καφενέδες και σουβλατζίδικα με τα οποία έχει γεμίσει η Ελλάδα. Κοντά βέβαια σε όλα αυτά έχουμε και τον ΣΕΒ που μας λέει ότι για να μπει σε δρόμο ανάπτυξης η χώρα, θα πρέπει τα επόμενα 4 χρόνια οι επενδύσεις να αυξηθούν από τα 22 δις στα 45 δις. Όλοι συμφωνούμε απολύτως. Αλλά, κύριοι του ΣΕΒ, τι μας το λέτε και δεν τις κάνετε, ή μήπως περιμένετε εμένα να τις κάνω; Εκείνοι βέβαια θα πουν: Επενδύσεις και ΣΥΡΙΖΑ έχουν όση σχέση έχει ο πάγος με τη φωτιά.
Σημείωση: Aν έχετε άδεια να κτίσετε σπίτι και κάποιο δέντρο εμποδίζει την ανοικοδόμηση, μην κάνετε το λάθος να ζητήσετε άδεια από την πολεοδομία για να το κόψετε, γιατί υπάρχει πιθανότητα να σας ζητήσει να προσκομίσετε βεβαίωση αρμόδιας υπηρεσίας (;) ότι δεν υπάρχει φωλιά πουλιού πάνω στο δέντρο! (Θαυμάστε κρατική ευαισθησία). Βέβαια φωλιά πουλιού μάλλον δεν θα υπάρχει στο δέντρο, αλλά φωλιά φιδιού σίγουρα υπάρχει σε κάθε κρατική υπηρεσία!

Παύλος Παπαδάτος

Related Posts