Ενημέρωση για τις επισκευές των σεισμόπληκτων σχολείων από τις «Κτιριακές Υποδομές»

Συγχαρητήρια στη Ν.Ε. Κεφαλονιάς-Ιθάκης του ΤΕΕ για τις δύο χθεσινές ανοικτές εκδηλώσεις στο Αργοστόλι και στο Ληξούρι, προκειμένου να γίνει ενημέρωση για τις επισκευές των σεισμόπληκτων σχολείων και οι παρεμβάσεις σ’ αυτά, ώστε να καταστούν κατάλληλα προς χρήση.
Η ενημέρωση έγινε από το Διευθύνοντα Σύμβουλο των «Κτιριακών Υποδομών Α.Ε.», κ. Βασίλη Καραγιάννη και υπηρεσιακά στελέχη, όπου αναφέρθηκαν αναλυτικά οι παρεμβάσεις και η αποκατάσταση όχι μόνο από τις βλάβες των σεισμών, αλλά και η συνολική ανακαίνιση των σχολείων, για τα οποία έχει εκχωρηθεί η αρμοδιότητα από το Δήμο Κεφαλονιάς στις «Κτ.Υπ.». Η πρώτη συνάντηση έγινε στο Αργοστόλι και στο αμφιθέατρο «Γεράσιμος Αρσένης» του Α.Τ.Ε.Ι. Ι.Ν., όπου το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στα κτίρια που αναφέρονται το 2ο και το 3ο γυμνάσιο Αργοστολίου, το 4ο Δημοτικό Αργοστολίου καθώς και το νηπιαγωγείο Λακήθρας. Η κάθε σχολική μονάδα παρουσιάζει τις δικές της ιδιαιτερότητες ως προς τον τρόπο που πρέπει να την προσεγγίσει ο μελετητής, και ο κ. Καραγιάννης είχε την ευκαιρία να δώσει αναλυτικές πληροφορίες για τις τεχνικές που θα ακολουθηθούν αλλά ακόμη και για τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν.
Στη δεύτερη συνάντηση που έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του Τ.Η.Μ.Ο. στο Ληξούρι, έγιναν οι ανάλογες αναφορές για το Γυμνάσιο – Λύκειο και το 2ο Δημοτικό Ληξουρίου, για τα οποία δόθηκαν αναλυτικές πληροφορίες ως προς την στατική τους κατάσταση, τις δυνατότητες επισκευής και τις προδιαγραφές με τις οποίες θα παραδοθούν. Για τις παραπάνω σχολικές μονάδες στο Ληξούρι και στο Αργοστόλι θα ξεκινήσει η δημοπράτησή τους εντός του μήνα Ιούνη και θα περατωθούν στο διάστημα που έχει υπολογιστεί ξεχωριστά για την κάθε μία. Την επισκευή του Γυμνάσιου Αγ. Θέκλης και την ανακατασκευή του ΕΠΑΛ Ληξουρίου θα προχωρήσει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μέσω της δωρεάς Περιφέρειας Αττικής των 5 εκατ. € .
Πριν την έναρξη και των δύο συναντήσεων, ο Διευθύνων Σύμβουλος των Κτ.Υπ. Βασίλης Καραγιάννης συνοδευόμενος από τη Βουλευτή του νομού, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, τον Αντιδήμαρχο Παλικής και πρόεδρο της σχολικής επιτροπής του Δήμου, Γιώργο Κατσιβέλη, και τον πρόεδρο της Ν.Ε. του Τ.Ε.Ε., Αλέξανδρο Παντελειό, επισκέφτηκε επί τόπου τα σχολεία και έκανε ο ίδιος αυτοψίες σε αυτά. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ακούστηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις από εκπροσώπους φορέων γονέων και κηδεμόνων, εκπαιδευτικών και από πολίτες. Τέλος, έγινε αντιληπτό απ’ όλους ότι ο κύριος όλων των σχολικών μονάδων είναι ο Δήμος και είναι ο μοναδικός φορέας που μπορεί να ξεκινήσει τη διαδικασία για τη δημιουργία νέων σχολικών μονάδων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και τις Κτ.Υπ..

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου
Βουλευτής Κεφαλονιάς-Ιθάκης
Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Related Posts