Αυτοκτόνησε Βρετανός τουρίστας στην Κέρκυρα

Απαγχονισμένος βρέθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης σε μπαλκόνι ενοικιαζόμενου διαμερίσματος, στον Κάβο της Νότιας Κέρκυρας, 31χρονος Βρετανός τουρίστας, με τα στοιχεία να συνηγορούν ότι πρόκειται για αυτοκτονία.
Από τις έρευνες που διεξήχθησαν από τις αστυνομικές αρχές, μέχρι αυτή την ώρα, φέρεται να έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας, ενώ έχει ενημερωθεί και η οικογένειά του. Όπως αναφέρουν βρετανικά μέσα, πρόκειται για τον Ρις Πλατ-Μέι, πατέρα δύο παιδιών, τα οποία παρέσυρε με το αυτοκίνητο του και εγκατέλειψε αβοήθητα ο 53χρονος κατάδικος Ρόμπερτ Μπράουν. Ο Κόρεϊ, ηλικίας έξι και ο Κάσπερ δύο ετών μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο, χωρίς το ιατρικό προσωπικό να μπορεί να κάνει τίποτα. Το δυστύχημα συνέβη στις 22 Φεβρουαρίου στο Κόβεντρι, όταν η σύζυγος του Ρις Πλατ-Μέι με τα τέσσερα παιδιά τους προσπάθησε να διασχίσει τον δρόμο, καθ’ οδόν για το πάρκο. Ο Ρόμπερτ Μπράουν είχε αποφυλακιστεί έξι μόλις ημέρες πριν το δυστύχημα και οδηγούσε χωρίς να κατέχει δίπλωμα και ασφάλεια, ενώ το ποινικό του μητρώο είναι ιδιαίτερα βεβαρυμένο. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οδηγούσε σαν μανιακός, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο 53χρονος βρισκόταν υπό την επήρεια κοκαΐνης.
Η δίκη διεξήχθη πριν από τρεις εβδομάδες και το δικαστήριο του επέβαλλε 9 χρόνια κάθειρξη, ποινή η οποία χαρακτηρίστηκε από την οικογένεια όχι ιδιαιτέρως αυστηρή, καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση να καταθέσει «το συντομότερο δυνατό» τις προτάσεις της για αυστηροποίηση των ποινών που πρέπει να επιβάλλονται σε οδηγούς που προκαλούν θανατηφόρα ατυχήματα. Ο Μπράουν, που δήλωσε ένοχος για όλες τις κατηγορίες, καταδικάστηκε ως υπαίτιος για δύο θανάτους εξαιτίας επικίνδυνης οδήγησης, οδηγώντας χωρίς να κατέχει δίπλωμα και ασφάλεια, ενώ μετά την αποφυλάκισή του, του έχει επιβληθεί απαγόρευση οδήγησης για 10 χρόνια και έξι μήνες. «Ο Ρόμπερτ Μπράουν επέδειξε πλήρη ασέβεια προς το νόμο τη στιγμή που βρέθηκε πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου του και εξαιτίας του καταδικαστήκαμε να ζούμε μία ζωή στην οποία δεν θα μπορούμε να δούμε τα παιδιά μας να μεγαλώνουν, ενώ ο ίδιος θα βγει σε λίγα χρόνια από τη φυλακή, ελεύθερος να συνεχίσει τη ζωή του» δήλωσε η οικογένεια δια της δικηγόρου της. Ο άτυχος Βρετανός πατέρας εθεάθη τελευταία φορά δημοσίως στη δίκη του Μπράουν, φορώντας συμβολικά ένα κασκόλ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να δείξει την αφοσίωση των γιών του στην μεγάλη τους αγάπη, το ποδόσφαιρο.

Επιμέλεια Νίκος Κυριαζής

Related Posts