Νεκρός βρέθηκε ο ψαροντουφεκάς που αγνοούνταν από χθες το βράδυ στην Παλλική

Δυσάρεστα είναι τα νέα αναφορικά με τον 62χρονο ψαροντουφεκά που από χθες το απόγευμα ήταν αγνοούμενος. Μετά τις σημερινές έρευνες από τα σκάφη του Λιμενικού η σωρός του εντοπίστηκε λίγα μέτρα από την παραλία της Πλατιάς Άμμου.
Συγκεκριμένα ο άτυχος συμπολίτης μας εντοπίστηκε σε βάθος 30 μέτρων, ενώ σύμφωνα με την αναφορά του Λιμεναρχείου το ψαροντούφεκό του δεν είχε χρησιμοποιηθεί, πράγμα που σημαίνει ότι κάτι έπαθε λίγες στιγμές από την ώρα που βούτηξε στην θάλασσα. Η σωρός του θα μεταφερθεί στην Πάτρα για νεκροψία και νεκροτομή. Πληροφορίες, που ακόμη όμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί αναφέρουν ότι στο Λιμενικό που έσπευσε από χθες για την έρευνα, μετά την δήλωση εξαφάνισης, δεν δόθηκαν όλες οι πληροφορίες, αφού την συγκεκριμένη χρονική περίοδο το ψαροντούφεκο απαγορεύεται. Σύμφωνα με τον νόμο αν πρόκειται για κίνδυνο ζωής όλα πρέπει να τα γνωρίζουν τα σωστικά συνεργεία. Σημασία έχει ότι μια ολόκληρη περιοχή βυθίστηκε στο πένθος, μια και ο 62χρονος συμπολίτης μας ήταν γνωστός και αγαπητός όχι μόνο στην Παλλική, αλλά σε ολόκληρη την Κεφαλονιά.

Επίσημη ανακοίνωση από το Λιμεναρχείο
Ενημερώθηκαν απογευματινές ώρες χθες οι Λιμενικές Αρχές Κεφαλονιάς και Λευκάδας για περιστατικό 62χρονου αγνοούμενου κολυμβητή στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κεφαλονιάς. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό του ανωτέρω από ελικόπτερο της Π.Α., ελικόπτερο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ιδιωτικό Τ/Χ σκάφος, ιδιωτικό καταδυτικό συνεργείο, δύο (02) παραπλέοντα πλοία καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Ο 62χρονος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του, από ιδιώτες δύτες στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πλατιάς Άμμου και Αγίας Ελένης Παλικής Κεφαλονιάς και μεταφέρθηκε με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα Αργοστολίου και από εκεί με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας. Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση , παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts