Το ΤΕΙ Εθνικομουσικολογίας, οι… γλόριες και οι σφουγκοκωλάριοι τσι κάθε εξουσίας

Ύστερα από 15 ολόκληρα χρόνια στο ίδιο έργο θεατές! Το 2003 μας έλεγαν θα πάρουμε το τμήμα Μουσικών Οργάνων από το Ληξούρι και θα σας δώσουμε το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Τώρα μας λένε να σας πάρουμε το τμήμα Ήχου και Μουσικών Οργάνων και να σας δώσουμε ένα πανεπιστημιακού τύπου τμήμα Εθνικομουσικολογίας μέγκλα! Γράφεται μάλιστα στον Τύπο ότι το τμήμα Εικόνας της Κέρκυρας, το τμήμα Ήχου του Ληξουρίου και το υπό εκκόλαψη από ανεμογκάστρι τμήμα Εθνικομουσικολογίας (που τόσο λατρεύτηκε ήδη από καμπόσους χωρίς να έχουμε δεί ούτε την πατούσα του) θα μπορέσουν να κάνουν σχολή μεταξύ τους και να υπηρετήσουν την μουσική παράδοση και του Ληξουριού και της Επτανήσου γενικότερα. Προϋπόθεση για όλες αυτές “τσι γκλόριες” να φύγει το τμήμα Ήχου από το Ληξούρι για τσου Κορφούς! Αναρωτιέμαι υπουργέ της παιδείας, πρύτανη του πανεπιστημίου τση Κέρκυρας (Ναι τση Κέρκυρας πού βλέπετε το αδελφό πανεπιστήμιο Αιγαίου και δεν κοκκινίζετε), άλλα και σεις ντόπιοι σφουγκοκωλάριοι τσι κάθε εξουσίας, ποια ακαδημαϊκά, κοινωνικά, επιστημονικά ή άλλα κριτήρια σας εστράβωσαν τον Νοέμβρη του 2017 που συντάξατε την πρόταση συνεργασίας των ιδρυμάτων που διοικήτε και δεν συμπεριλάβατε την πραγματικά γκλοριόζα πρόταση για τμήμα Εθνικομουσικολογίας στο Ληξούρι;
Και ξαναρωτάω τί σας εμποδίζει να αφήσετε και το τμήμα Εθνικομουσικολογίας στο Ληξούρι; Το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι ότι “το τσερβλέλο σας στουπίρει” με δυο πανεπιστημιακά τμήματα για τσου ποπολάρους του Ληξουρίου και τα θέλετε λίγα, αλλά καλά για τσου άρχοντες τσου Κορφούς. Θυμηθείτε όμως τζόγιες μου, όπως θάλεγε και ο αείμνηστος Ρώμας, ότι μετά το ρεμπελιό των ποπολάρων εξέπεσε το Libro d oro και είμαστε όλοι “Μπάτα”. Και για να σοβαρευτούμε, αν θέλετε απαντήστε μας:
-Ποια ακαδημαϊκά, κοινωνικά ή άλλα κριτήρια σας ώθησαν στη δημιουργία τμήματος Εθνικομουσικολογίας στο Ληξούρι;
-Πότε θα μπορέσετε να διορίσετε καθηγητές και λοιπό εκπαιδευτικό προσωπικό με τις γνωστές διαδικασίες επιλογής καθηγητών ταχύτητας σαλιγκαριού;
-Που και πότε θα βρεθούν οι αναγκαίες πιστώσεις για το νέο εκπαιδευτικό προσωπικό;
-Ποια τα επαγγελματικά δικαιώματα των σπουδαστών που θα προκαλέσουν τον ενδιαφέρον για την επιλογή του νέου τμήματος;
Εμείς πιστεύουμε ότι είναι ένα προπέτασμα καπνού για να μην φωνάζουν οι Παλικισιάνοι με το κλείσιμο του τμήματος ‘Ηχου τώρα ή πολύ σύντομα και μάλιστα δεν θα σας κοστίσει και τίποτε γιατί θα κλείσει από τον πρώτο χρόνο. Και για να μην μακρηγορούμε. Ειλικρινά αν πιστεύετε μετά από όλα αυτά ότι το νέο τμήμα έχει ελπίδες επιβίωσης επειδή απλά το ονομάσατε πανεπιστημιακό τότε ζητάμε το νέο τμήμα να γίνει στο Ληξούρι χωρίς όμως να φύγει το τμήμα Ήχου. Η πρόταση αυτή δεν είναι τοπικισμός, αλλά πρόταση που θα προκαλέσει (αν επιβιώσει το νέο τμήμα) μοχλό ανάπτυξης, μορφωτικής, κοινωνικής και οικονομικής, κυρίως για την εγκαταλελειμένη Παλλική, αλλά και για την Κεφαλονιά.

Βασίλης Γρ. Ρουχωτάς
PHD σε οβιδιακές αλλαγές ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Related Posts