Ταλιατέλες με σολωμό και ούζο

Μια μακαρονάδα που ενώνει ιταλικά και ελληνικά στοιχεία, όπως το ούζο, είναι ό,τι πρέπει για ένα «θαλασσινό» γεύμα του Ιουνίου. Λαχταριστό ακούγεται και πάμε να δούμε πώς θα την φτιάξουμε

Υλικά
2 μερίδες ταλιατέλες βρασμένες και βουτυρωμένες
1 φιλέτο σολωμού καθαρισμένου και κομμένο σε κύβους
2 σφηνάκια ούζο
2 φλυτζάνια κρέμα γάλακτος
4-6 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Άνηθος χοντροκομμένος

Εκτέλεση
Σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο βούτυρο το σολομό (ελάχιστα αλατισμένο λόγω της παρμεζάνας). Σβήνουμε με το ούζο (προσοχή γιατί θα δημιουργηθεί φλόγα!) και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Μόλις πάρει μία βράση, ρίχνουμε την παρμεζάνα (βοηθάει στο να δέσει ωραία η κρέμα), τον άνηθο και τις ταλιατέλες (ζεστές). Ανακατεύουμε προσεκτικά γυρνώντας το τηγάνι και όχι με κουτάλα για να μην σπάσουν τα κομμάτια του σολομού. Σερβίρουμε αφαιρώντας πρώτα τα μακαρόνια και έπειτα το σολομό, και πασπαλίζουμε το μαύρο πιπέρι.

Επιμέλεια Ελένη Ευαγγελάτου

Related Posts