Ψηφιακό «άλμα» έρχεται σε Κεφαλονιά και Ιθάκη μέσω Διαχειριστικής και Επιμελητηρίου

Πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα στην Πάτρα η Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων των Επιμελητηρίων της Δυτικής Ελλάδας, όπου το Επιμελητήριό μας εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρό του, Σταύρο Σπαθή και τον ταμεία του, Γιώργο Λασκαράτο.
Σε αυτή τη Γενική Συνέλευση δεν θα ήταν λάθος να πούμε ότι κυριάρχησαν τα Επιμελητήρια των Ιονίων Νήσων (απουσίαζε η Ζάκυνθος), αφού τα ευρωπαϊκα προγράμματα που έρχονται μέσω της διαχειριστικής “ακουμπούν” περισσότερο τις νησιωτικές περιοχές, μια και αφορούν τουριστικές επιχειρήσεις (Μικρές και Μικρομεσαίες). Δύο είναι οι κεντρικοί άξονες του συγκεκριμένου προγράμματος και περιγράφονται ως εξής:
«Ψηφιακό Βήμα» (π/υ 50 εκατ. ευρώ) και «Ψηφιακό Άλμα» (π/υ 50 εκατ. ευρώ): Αφορούν στην υποστήριξη πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων όλων των κλάδων για στοχευμένες επενδύσεις σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Στο πλαίσιο της δράσης «Ψηφιακό Βήμα», δύναται να υποβληθούν επενδυτικά σχέδια από 5.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ, ενώ στη δράση «Ψηφιακό Άλμα» από 55.000 ευρώ έως 400.000 ευρώ. Το ποσοστό της επιδότησης ανέρχεται σε 50% και καλύπτονται δαπάνες εξοπλισμού, λογισμικού και υπηρεσιών που παρέχονται από τρίτους (hosting, σύνδεση στο Διαδίκτυο, υπηρεσίες ανάπτυξης ψηφιακού υλικού διαφήμισης, μετάφρασης του περιεχομένου του ηλεκτρονικού καταστήματος κ.α.). Για το «Ψηφιακό Άλμα» και το «Ψηφιακό Βήμα», η πρόσκληση θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2018. Όλες οι πληροφορίες για το πρόγραμμα βρίσκονται στο Επιμελητήριο Κεφαλονιάς-Ιθάκης.
Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης στη Διαχειριστική ο πρόεδρός της και πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Αχαΐας, Πλάτων Μαρλαφέκας, είχε συνάντηση και συνομιλία τόσο με τον κ. Σπαθή όσο και με τον κ. Λασκαράτο. Ο κ. Μαρλαφέκας (μισός Κεφαλλονίτης από την πλευρά της μητέρας του) υποσχέθηκε την πάσα δυνατή βοήθεια στο Επιμελητήριο Κεφαλονιάς-Ιθάκης, ενώ δεσμεύθηκε ότι τα δύο Επιμελητήρια (Αχαΐας, Κεφαλονιάς-Ιθάκης) θα προχωρήσουν μαζί, αφού πέρα από την καταγωγή του, ο Πλάτων Μαρλαφέκας έχει εγεγγραμένες στο Επιμελητήριο Αχαΐας πολλές επιχειρήσεις που τις διευθύνουν Κεφαλλονίτες. Οι δύο πρόεδροι ανανέωσαν το ραντεβού τους για το τέλος Ιουλίου ή τις αρχές Αυγούστου, όταν ο κ. Μαρλαφέκας επισκεφτεί το νησί μας.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Related Posts