Τρέλα στο Ληξούρι, ο ΝΕΟΛ γύρισε από την… κόλαση και «κατάπιε» τον ΑΣΚ στο Αργοστόλι

Χρειάστηκαν πενήντα αγωνιστικά λεπτά και δύο παρατάσεις για να αναδειχθεί ο φετινός πρωταθλητής στην ΕΣΚΑΗ και να κερδίσει το εισιτήριο για την Γ Εθνική. Ο ΝΕΟΛ ήταν αυτή η ομάδα που νίκησε τον ΑΣΚ στο Αργοστόλι με 79-74 και έκανε το 3-2 στη μεταξύ τους σειρά.
Έσπασαν καρδιές στο κατάμεστο κλειστό γήπεδο του Αργοστολίου, με τον ΝΕΟΛ να κρατάει τη νίκη στα χέρια του λίγο πριν από τη λήξη του αγώνα, με τον ΑΣΚ όμως να ισοφαρίζει στο τέλος και να οδηγεί το ματς στην παράταση. Εκεί ο ΑΣΚ κρατούσε το ροζ φύλλο, όμως 2 δεύτερα πριν από το τέλος ο Βαργανελάκης ισοφάρισε και οδήγησε το ματς σε δεύτερη παράταση. Στο δεύτερο έξτρα πεντάλεπτο οι παίκτες του Μάρκου Τζουγανάτου είχαν πιο καθαρό μυαλό και με τρίποντο του Αντωνάτου λίγο πριν από τέλος πήραν προβάδισμα τεσσάρων πόντων και τελικά επικράτησαν με 79-74. Το ματς ξεκίνησε με καλές άμυνες και από τις δύο ομάδες. Στην πρώτη περίοδο ο ΑΣΚ ήταν άστοχος στις βολές, ο ΝΕΟΛ είχε 3/3 τρίποντα στα τρία τελευταία λεπτά και έκλεισε το δεκάλεπτο με την ομάδα του Ληξουρίου να οδηγεί το σκορ με 16-12. Η δεύτερη περίοδος χαρακτηρίστηκε από τα πολλά λάθη των παικτών και των δύο ομάδων, την αστοχία τους στις βολές και τον Αντωνάτο να μην παίρνει προσπάθειες. Ωστόσο, ο Λιάκος ήταν αυτός που έβγαλε από το τέλμα τον ΝΕΟΛ και με συνεχόμενους δικούς του πόντους οι φιλοξενούμενοι πήραν πολύ μεγάλο προβάδισμα, με το ταμπλό στο ημίχρονο να γράφει 31-19 υπέρ του ΝΕΟΛ.

Αχτύπης και Χατζής έβαλαν φωτιά, μοιραίοι Αντωνάτος και Βαργανελάκης
Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι δεν είχαν άλλη επιλογή από το να πιέσουν σε όλο το γήπεδο, να… χτυπήσουν στα πόδια Λιάκο και Μαρούλη, να τους φορτώσουν με φάουλ (φορτωμένος ήδη ο Αντωνάτος με 4) και να ροκανίζουν σιγά-σιγά την διαφορά. Ο Χατζής και ο Αχτύπης άρχισαν να βλέπουν το καλάθι σαν βαρέλι και με διαδοχικά τρίποντα και δίποντα έριχαν συνεχώς την διαφορά. Παράλληλα η άμυνα του ΑΣΚ βελτιώθηκε ακόμη περισσότερο, ο ΝΕΟΛ αστοχούσε στις βολές (0/4 ο Τρυφονόπουλος) και η τρίτη περίοδο με επιμέρους σκορ 22-14 θα βρει τις δύο ομάδες σε απόσταση αναπνοής χωρίς όμως ο ΝΕΟΛ να χάσει το προβάδισμα με 45-41. Στην τέταρτη περίοδο πραγματικά έπεσαν κορμιά, με τις ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο και τον ΑΣΚ να ισοφαρίζει σε 54-54 με τον Χατζή στα 24 δεύτερα. Στην επίθεση του ΝΕΟΛ ο Αντωνάτος θια κερδίσει φάουλ στα 18 δεύτερα όμως θα αστοχήσει και στις δύο βολές. Οι παίκτες του ΝΕΟΛ θα πάρουν το επιθετικό και θα κερδίσουν νέο φάουλ στα 13 δεύτερα, με τον Βαργανελάκη να αστοχεί και αυτός στις δύο βολές. Ακολούθησε λάθος από τον ΑΣΚ στα 3 δεύτερα, όμως το σουτ του Συνοδινού στη λήξη βρήκε στεφάνι και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Έτρεμαν τα πόδια τους, έχαναν βολές, τραγικό λάθος του ΑΣΚ
Στην πρώτη παράταση ο ΝΕΟΛ μπήκε πιο δυνατά με τον Μαρούλη να χτυπάει κάτω από το καλάθι, πήρε προβάδισμα πέντε πόντων, ωστόσο το έχασε γρήγορα. Οι δύο ομάδες πάλι συμβάδιζαν και ο ΑΣΚ μπήκε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 65-64 στα σαράντα δευτερόλεπτα. Από εκεί και πέρα οι ομάδες σκόραραν μόνο με βολές (1/2 ο Βαλλιανάτος, 1/2 ο Τρυφονόπουλος και 1/2 ο Μπαχός έφεραν τον ΑΣΚ στο 67-65 τέσσερα δεύτερα πριν από τη λήξη. Σε αυτά τα τέσσερα δεύτερα ο Βιργανελάκης κατάφερε να διασχίσει όλο το γήπεδο χωρίς κάποιος παίκτης του ΑΣΚ να του κάνει φάουλ και με λέι απ ισοφάρισε με τη λήξη της παράτασης σε 67-67. Στην δεύτερη παράταση και με τις δύο ομάδες να αποδεκατίζονται από παίκτες λόγω των φάουλ, η προσωπικότητα του Αντωνάτου μίλησε. Πενήντα δύο δεύτερα πριν από την λήξη και με τον… μισό ΑΣΚ κρεμασμένο πάνω του, σηκώθηκε από τα 6,25 και με τρίποντο έκανε το 76-72 για την ομάδα του. Τα υπόλοιπα ήταν απλά διαδικαστικά και το ταμπλό έγραψε 79-74 νίκη για τον ΝΕΟΛ. Η ομάδα του Ληξουρίου ξεκίνησε αυτή τη σειρά από το 0-2, έκανε το 3-2 με επική ανατροπή και δύο νίκες μέσα στο Αργοστόλι και δίκαια (βάση της εικόνας της στα πλέι οφ) πήρε τον τίτλο και την άνοδο για τη Γ Εθνική.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ 12-16, 19-31, 41-45, 54-54 κ.α. 67-67 α’ παράταση, 74-79 β’ παράταση
ΑΣΚ (Λεωνίδας Παπαδάτος): Χουλιαράς 5, Βλασσόπουλος, Μουίκης, Χατζής 17 (1), Μπαχός 7, Θεοδωράτος, Ακτύπης 25 (4), Αγγελάτος, Τσαπρούνης 10, Βαλλιανάτος 10.
ΝΕΟΛ (Μάρκος Τζουγανάτος): Αντωνάτος 10 (1), Παπαγιάννης 2, Ντούλες 10 (2), Βεργανελάκης 19, Συνοδινός Χρ., Λιάκος 9 (3), Μαρούλης 12, Αθανασόπουλος, Τρυφωνόπουλος 17.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

 

 

Related Posts