Η Αδελφότητα Πειραιά για τις «Ημέρες Θάλασσας»

Ολοκληρώθηκαν κι εφέτος, με απόλυτη επιτυχία, οι θεσμοθετημένες εκδηλώσεις από το Δήμο Πειραιά με θέμα «Ημέρες Θάλασσας» , από τις 1-10 Ιουνίου.
Στα πλαίσια αυτών των εκδηλώσεων και συγκεκριμένα κατά το 4ήμερο από 7-10/6, συμμετείχε δυναμικά και η Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά ,με τη λειτουργία εκθεσιακού περιπτέρου, που είχε παραχωρηθεί από τα Ι.Ε.Κ. «Όμηρος» , τα οποία επίσης συμμετείχαν στις εκδηλώσεις αυτές, ως οργανωτές της « γιορτής εκπαίδευσης». Στο εκθεσιακό μας περίπτερο εκτέθηκαν και προσφέρθηκαν στους επισκέπτες μας τοπικά προϊόντα, όπως κρασιά, τυροκομικά, μάντολες, λικέρ, λάδι , αρτοσκευάσματα κ.α. και διανεμήθηκαν φυλλάδια τουριστικής προβολής των νησιών μας, τα οποία μας είχαν δοθεί από τους Δήμους και την Περιφέρεια. Την Πέμπτη 7/6 ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μόραλης, αφού εγκαινίασε την έκθεση, επισκέφθηκε το περίπτερό μας κι εμείς του προσφέραμε τοπικά προϊόντα, ενώ συνομίλησε και φωτογραφήθηκε μαζί μας.
Ο διαγωνισμός μαγειρικής που πραγματοποιήθηκε την επόμενη μέρα, τράβηξε τα βλέμματα των επισκεπτών στο περίπτερό μας, αφού συμμετείχαμε με τρία παραδοσιακά πιάτα: κρεατόπιτα μαγειρεμένη από την συμπατριώτισσα μας Ελένη Μπούρα Λαγγούση, παραδοσιακή αλιάδα με μπακαλιάρο και κοκκινογούλια και ποικιλία ψαρομεζέδων, μαγειρεμένα με παραδοσιακό τρόπο, από μέλη του συλλόγου μας τα οποία ευχαριστούμε. Αργότερα, το χορευτικό της Αδελφότητας και συμπατριώτισσες μας από τη χορωδία του Κορυδαλλού παρουσίασαν τοπικούς χορούς και μας ταξίδεψαν μελωδικά στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα και τα κολακευτικά σχόλια των επισκεπτών. Η έκθεση συνεχίσθηκε το Σάββατο και ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής, με πλήθος κόσμου να επισκέπτονται το περίπτερό μας και να εκφράζουν θετικά σχόλια για τα προϊόντα που τους προσφέρθηκαν, αλλά και τη διάθεσή τους να περάσουν τις διακοπές τους στα νησιά μας.
Εκτός από τον Δήμαρχο Πειραιά, είχαμε τη χαρά να τιμήσουν με την επίσκεψή τους το περίπτερό μας και να τρατάρουμε: τον συμπατριώτη και μέλος του συλλόγου μας Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γιάννη Βουτσινά, τους Αντιδημάρχους Πειραιά Σταύρο Βοϊδονικόλα, Αλέξανδρο Αργουδέλη, Στέλιο Γαϊτανάρο και Γιάννη Μελά, τον τ. βουλευτή Δημήτρη Καρύδη, τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά, τον εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς Ξενοφώντα Ευαγγελάτο, τον ειδικό σύμβουλου του Δημάρχου Παναγιώτη Κυρίμη, τον Πρόεδρο της Α δημοτ. Κοινότητας Νικήτα Γκόλφη, την αντιπρόεδρο της Ε δημοτ. Κοινότητας Αικατερίνη Δουρέκα, τον δ/ντή ΕΦΚΑ Δραπετσώνας Σωτήρη Περλικό, τον δ/ντή της εφημερίδας «Φωνή των Πειραιωτών» Γιάννη Κανατσέλη κ.α.
Ευχαριστούμε τον πρόεδρο του ΙΕΚ Όμηρος κ. Μακρυπίδη και τη διευθύντρια στον Πειραιά κ. Κατσαρά για την άψογη συνεργασία. Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς, Σταύρο Σπαθή και ιδιαίτερα τους παραγωγούς, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με χαρά και προθυμία στο κάλεσμά μας και με τα πλουσιοπάροχα προϊόντα τους, έκαναν το Κεφαλονιτοθειακό μας περίπτερο ,να είναι πανθομολογούμενα, το καλύτερο! Θερμές ευχαριστίες και σε όλους όσους βοήθησαν στην λειτουργία του περιπτέρου, μέλη Δ.Σ , ειδική γραμματέα, χορευτικό τμήμα, δασκάλους , χορωδούς και απλά μέλη του συλλόγου μας που με την καθημερινή παρουσία τους ενίσχυσαν την όλη προσπάθεια. Δίνουμε ραντεβού τον επόμενο χρόνο, για μια ακόμα καλύτερη παρουσία! Καλή αντάμωση στις μαγευτικές παραλίες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης μας.

Για το Δ.Σ.
Νέστωρ Παπαθεοδωράτος

Related Posts