Ενημέρωση από την Ομοσπονδία Καταλυμάτων

Η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Κεφαλονιάς & Ιθάκης σε απάντηση των όσων δημοσιεύτηκαν, σχετικά με την Καρτέλα Ενημέρωσης Πελάτη , έχει να αναφέρει τα παρακάτω.
Η Σ.Ε.Τ.Κ.Ε ( Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος ) είναι το μοναδικό Πανελλήνιο Συλλογικό όργανο, που εκπροσωπεί στο σύνολο τους τις επιχειρήσεις μικρών τουριστικών καταλυμάτων , έχοντας υπό την «ομπρέλα» της 20 Ομοσπονδίες , μεταξύ των οποίων και την δική μας και 265 Συλλόγους.
Η αυτοαποκαλούμενη Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων είναι η Ομοσπονδία Κυκλάδων, η οποία ,ύστερα απο τις δικές της ενέργειες, δεν ανήκει στην δύναμη της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε και της οποίας με δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Σύρου της απαγορεύτηκε η έκδοση και η διάθεση της Καρτέλας Ενημέρωσης Πελάτη στους με οποιαδήποτε ιδιότητα Επιχειρηματίες Τουριστικών Καταλυμάτων.
Το άρθρο 67 του ΦΕΚ Β’ 2983/30-08-17 αναφέρεται στις Αγορανομικές Διατάξεις και στην ανάρτηση Τιμοκαταλόγων από τις Επιχειρήσεις και δεν έχει καμία σχέση με την Καρτέλα Ενημέρωσης Πελάτη.
Η συγκεκριμένη Καρτέλα αναφέρεται στις Υποχρεώσεις και τα Δικαιώματα του πελάτη αλλά και του επιχειρηματία στην Πολιτική των Ακυρώσεων , στις Ώρες Άφιξης και Αναχώρησης , στην Κατηγοριοποίηση των Καταλυμάτων σε Κλειδιά και συντελεί στην αποφυγή τυχών προβλημάτων και στην δημιουργία άριστης σχέσης και συνεργασίας μεταξύ επιχειρηματιών και πελατών.
Το άρθρο 50 του ν.4403/2016 αναφέρει ότι « Οι επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων έχουν υποχρέωση ανάρτησης, σε εμφανές σημείο της επιχείρησης « Καρτέλας Ενημέρωσης Πελάτη» , την οποία παραλαμβάνουν από τον Πανελλήνιο Συλλογικό Επαγγελματικό Φορέα του κλάδου που ανήκουν, με τις προϋποθέσεις που αυτός θέτει. Για την διασφάλιση της διαδικασίας, οι Πανελλήνιοι Συλλογικοί Επαγγελματικοί Φορείς τηρούν αρχείο και το υποβάλλουν περιοδικά στις αρμόδιες Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού του Υπουργείου Οικονομίας , Ανάπτυξης και Τουρισμού.»
Ο νόμος, λοιπόν, είναι ξεκάθαρος όσον αφορά τις αρμοδιότητες της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε . για τον καθορισμό των προϋποθέσεων έκδοσης και διάθεσης της «Καρτέλας Ενημέρωσης Πελάτη».
Κατόπιν όλων των παραπάνω, ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι κανένα « εμπόριο» καρτελών και καμία «προσπάθεια εκμετάλλευσης» των επιχειρηματιών τουριστικών καταλυμάτων δεν προκύπτει, όπως ατυχέστατα κάποιοι θέλησαν να ισχυριστούν.

Για το Δ.Σ της Ο.Ε.Ε.Δ.Δ.Κ.Ι.
Ο Πρόεδρος                       Ο Γεν. Γραμματέας
Δημήτρης Ατσάρος           Μουρελάτος Σπυρίδων
Γ’ Αντιπρόεδρος της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε

 

Related Posts