Κεφαλονιτικοθιακό & Κρητικό Αντάμωμα Νεολαίας Αδελφότητας

Κυριακή μεσημέρι, 10ης του Ιούνη και ο 4ος όροφος του πολιτιστικού κέντρου της Αδελφότητας Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά εγέμισε χαμόγελα & νιάτα των όμορφων νησιών μας.
Τα καλούδια, που εμαγείρεψαν όσοι ήρθανε στο γλέντι μας (τους ευχαριστούμε από καρδιάς!), επήρανε καμαρωτά τη θέση τους, έτοιμα να μαρτυρήσουν την περήφανη καταγωγή τους: παραδοσιακή ριγανάδα, αλιάδα, κρεατόπιτα και άλλα πολλά , ξεροτήγανα για γλύκισμα, γιαούρτι ντόπιο & μάντολες μας συνόδευσαν μαζί με τη ρομπόλα & τη ρακή έως αργά το απόγευμα! Και οι χοροί δεν εθέλανε να σταματήσουν : μέρμηγκας & συρτός, ρόιδο & μαλεβιζιώτης, μπάλος & πεντοζάλι… στου χορού τα βήματα, όλοι εγίναμε ένα! Μα και το τραγούδι δεν έλειψε! Καντάδες από τη Μαντολινάτα μας με τους δασκάλους μας, κ.Ματούλα Φιοράτου & κ.Σταύρο Ντίνα να μας συντονίζουν στο μαντολίνο παρέα με τους αγαπημένους αδελφούς Γρηγοράτους Σπύρο & Νίκο, & την κιθάρα, & τον ταλαντούχο Σταύρο Νιφοράτο, στο τραγούδι. Κρητικές Μαντινάδες & Ρίμες, από την άλλη, από τους νέους Κρήτες με την αντιπρόεδρο της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά κ. Μαρία Ντουντουνάκη να τραγουδά στίχους από τον «Ερωτόκριτο» & να μας συγκινεί όλους. Στο τέλος ανταλλάξαμε παραδοσιακά προϊόντα των νησιών μας & δώσαμε την υπόσχεση να ανταμώσουμε σύντομα. Ευχαριστούμε από καρδιάς τη νεολαία της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά η «ΟΜΟΝΟΙΑ» που ανταποκρίθηκε με χαρά στο κάλεσμά μας, τους Προέδρους των Συλλόγων μας κ. Μαριολένη Νεοφύτου (ΑΚΙΠ) και κ. Θεόδωρο Τσόντο (ΑΚΠΟ) για την παρουσία τους & ενθάρρυνση της συνάντησης ετούτης καθώς & της συνεργασίας των νέων των συλλόγων μας, την κ. Αναστασία Σαμόλη από τον Σύλλογο Κεφαλλονιτών & Ιθακησίων Καλλιθέας, όλα τα μέλη του Δ.Σ. της Αδελφότητας & της Νεολαίας μας που βοήθησαν με χαμόγελο.
« Ιθάκη , Κρήτη & Κεφαλονιά τρεις τόποι, μιαν αξία
& μέσα από την παράδοση δένουνε τη φιλία »
Με ετούτη τη ρίμα κατά νου, έμπνευση του Χρήστου Πολάκη, μέλος της νεολαίας της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», & ένα σύντομο αφιέρωμα με τη βοήθεια του μέλους της νεολαίας μας Άγγελου Σκλαβουνάκη, για όλα εκείνα τα στοιχεία που μας ενώνουν στο βάθος των χρόνων, ανταμώσαμε μέσω των Συλλόγων μας , Κεφαλλονίτες & Ιθακήσιοι με τους Κρήτες.
Και εις άλλα με Υγεία!

Ρεγγίνα Μπαλτσαβιά,
αντιπρόεδρος & υπεύθυνη νεολαίας Αδελφότητας

2 3 4 5 6 7

Related Posts