Οργή από Το Ποτάμι κατά του Ψαριανού

Ένα tweet του Γρηγόρη Ψαριανού τα ξημερώματα της Τετάρτης, προκάλεσε… νέα ταραχή στο κάθε άλλο παρά «ήρεμο» Ποτάμι. Ο Ψαριανός επανέλαβε τη γνωστή του θέση, εκφράζοντας την επιθυμία να στηριχτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκαλώντας την αντίδραση των άλλων μελών του Ποταμιού.
Ο βουλευτής του Ποταμιού αυτό που έγραψε στο twitter το επανέλαβε ακόμα πιο ξεκάθαρα σήμερα. «Θα ήθελα να διακηρύξουμε ότι θα στηρίξουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Θα ήθελα να διακηρύξουμε ότι θα στηρίξουμε την κυβέρνηση του πρώτου κόμματος, αρκεί να αποδεχτεί να ενσωματώσει πέντε από τις δέκα προτάσεις μας», τόνισε ο Γρηγόρης Ψαριανός. «Κάποιοι έχουν συμφωνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν δυο βουλευτές του Ποταμιού που έχουν συμφωνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορώ να πω ονόματα, δεν θέλω να «δώσω» κανέναν, αλλά είναι γεγονός», ανέφερε. «Μέχρι τις εκλογές την μάχη θα την δίνω από το Ποτάμι, δεν έχω αποχωρίσει και δεν θα αποχωρήσω, αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε αν υπάρχει συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε. Νωρίτερα, ανέφερε ότι «τo Ποτάμι έχει ένα σοβαρό πρόβλημα στρατηγικής» και επιτέθηκε στον Σταύρο Θεοδωράκη, λέγοντας ότι έχει κάνει πολλά λάθη. Όταν κοιτάς λίγο προς τα εδώ και λίγο προς τα εκεί… υπάρχει πρόβλημα», πρόσθεσε ο Ψαριανός. «Το μεγαλύτερο λάθος σε αυτή τη διαδικασία είναι η εντύπωση που δίναμε στον κόσμο ότι πλευρίζαμε την λογική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ότι αφήναμε την εντύπωση ότι θα αντικαταστήσουμε τον Καμμένο. Πίστευαν θα φύγει ο Καμμένος, να έρθει… ο ψημένος», ανέφερε.

Θεοδωράκης: Της νύχτας τα καμώματα…
Οι δηλώσεις του Γρηγόρη Ψαριανού προκάλεσαν την οργή του Σταύρου Θεοδωράκη. Ο επικεφαλής του Ποταμιού ξεκαθάρισε ότι η πορεία του Ποταμιού θα είναι αυτόνομη. «Δεν έχω σκοπό να πουληθώ για μια έδρα δεξιά ή αριστερά είπε χαρακτηριστικά». «Δεν θα απαντήσω σε ένα tweet που έγινε στις 5 το πρωί. Άλλωστε, ο λαός μας λέει: της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφερόμενος στην ανάρτηση του βουλευτή του που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. «Κάποιοι θέλουν να μας σύρουν ντε και καλά δεξιά και κάποιοι άλλοι ντε και καλά αριστερά. Ε, δεν θα μας σύρουν. Δεν θα γίνουμε ιπποκόμοι κανενός. Άλλη εντολή έχουμε από τους εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους του Ποταμιού. Υπάρχουν άνθρωποι που ακούν τις καθαρές μας θέσεις. Αυτοί που απογοητεύτηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί που δεν πείθονται από τη ΝΔ, αυτοί που δεν θέλουν να γυρίσουν σε παλιές πολιτικές και δεν θέλουν να πάνε στα άκρα», πρόσθεσε ο Σταύρος Θεοδωράκης. «Το πιο εύκολο και ξεκούραστο είναι να προσδένεται κανείς σε ένα μεγάλο καράβι αντί να θαλασσοδέρνει με μια μικρή βάρκα. Εμείς δεν θα το κάνουμε αυτό. Το Ποτάμι θα συνεχίσει να ψάχνει σε ένα τόσο δύσκολο περιβάλλον τις χρήσιμες λύσεις. Κατανοώ την ανθρώπινη αδυναμία να σκέφτεται κάποιος συνεχώς το μέλλον του. Αλλά δεν είμαι απ’ αυτούς. Δεν έχω σκοπό να πουληθώ για μια έδρα δεξιά ή αριστερά. Θα δώσω τη μάχη με το Ποτάμι. Πόσο μάλλον που πιστεύω ότι αυτή η μάχη θα είναι νικηφόρα…», κατέληξε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Επιμέλεια Νίκος Κυριαζής

Related Posts