Επίθεση στη ΔΟΥ Ψυχικού από τον «Ρουβίκωνα»

Πανικός επικράτησε τα ξημερώματα της Κυριακής (22.07.2018) στο Ψυχικό! Ο Ρουβίκωνας επιτέθηκε στο κτίριο της ΔΟΥ στο Ψυχικό με βαριοπούλες και ξύλα “κατεβάζοντας” όλη την τζαμαρία του κτιρίου.
Τα μέλη του Ρουβίκωνα χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν, στις 5:30 τα ξημερώματα, κατάφεραν να φτάσουν στην Κηφισίας – απέναντι από την ισραηλινή πρεσβεία – και να κάνουν γυαλιά – καρφιά την μπροστινή όψη της ΔΟΥ. Τα μέλη του Ρουβίκωνα αφού έσπασαν την τζαμαρία, αποχώρησαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Λίγο αργότερα ο Ρουβίκωνας ανέβασε κείμενό του στο Indymedia για την επίθεση στη ΔΟΥ. «Τι είναι οι φόροι; Αυτό το ερώτημα δεν μπορεί να απαντηθεί αν δεν προσδιορίσεις το σε ποιούς αναφέρεσαι. Γιατί είναι άλλο πράγμα οι φόροι που επιβάλλονται στο κεφάλαιο και άλλο οι φόροι που επιβάλλονται στην κοινωνική βάση. Οι πρώτοι είναι ένα νταραβέρι ανάμεσα στους δύο πόλους εξουσίας την πολιτική και την οικονομική για το κόστος που πρέπει να πληρώσει η δεύτερη στην πρώτη για να συνεχίσει να δουλεύει το μαγαζί της εκμετάλλευσης των πολλών από τους λίγους. Οι φόροι όμως στην βάση είναι κάτι άλλο. Είναι το δεύτερο κύμα υπεραξίας που κλέβεται απο τους εργαζόμενους. Αφού το αφεντικό εξασφαλίσει τα κέρδη του, έρχεται το κράτος να μαζέψει ότι έμεινε», αναφέρουν μεταξύ άλλων.
Στην ανακοίνωση επίσης υπογραμμίζουν ότι: «εκατοντάδες κατασχέσεις γίνονται διαρκώς σε ότι περιουσίες έχουν απομείνει σε χέρια φτωχών. Περιουσίες που πρώτα έχουν επιβαρυνθεί με ΕΝΦΙΑ. ΕΝΦΙΑ που πληρώνεται από πετσοκομμένους μισθούς και αφού αυτοί έχουν ήδη φορολογηθεί. Και ας μην αναφερθούμε καν στους έμμεσους φόρους. Και που πάνε αυτοί οι φόροι; Που αλλού από την λειτουργία του καθεστωτικού μαγαζιού που αυτή την περίοδο πρέπει να πληρώνει δανεικά, εξοπλισμούς, παρασιτικούς μηχανισμούς από τις κλίκες εξουσίας και βέβαια να καλύψει την τεράστια φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή των αφεντικών που έχουν πάντα τους τρόπους να μετατρέπουν σε πλασματικούς τους κατ όνομα μεγάλους φορολογικούς τους συντελεστές. Και καταλήγουν με τη φράση «κάποια στιγμή θα μπορούμε να κοιτάμε κράτος και κεφάλαιο στα μάτια και τότε θα μετρηθούμε μαζί τους». Λίγο αργότερα ανέβασαν και βίντεο με την επίθεση στη ΔΟΥ στο Ψυχικό. Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που ο Ρουβίκωνας βάζει στόχο του τη συγκεκριμένη ΔΟΥ.

Επιμέλεια Νίκος Κυριαζής

Related Posts