Σχετικά με την υπαγωγή του Ε.Κ.Α.Β. στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής &Αποκατάστασης Ν. Κεφαλληνίας

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της στο δίκαιο αίτημα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες «Η ΕΛΠΙΔΑ.» Ν. Κεφαλληνίας σχετικά με την αναβάθμιση και την άμεση στελέχωση του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.) Κεφαλληνίας με εξειδικευμένο προσωπικό εν όψει της μετακίνησης του Ε.Κ.Α.Β. στο Κέντρο.
Τμήμα του χώρου που στεγάζεται το ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Κεφαλληνίας, πρόκειται να παραχωρηθεί στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β). Η υπαγωγή αυτή θα προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα δεδομένης της υποστελέχωσης του φορέα και των ήδη υπαρχόντων κτηριακών ζητημάτων (ζημίες που προκλήθηκαν από τον σεισμό του 2014). Ο Σύλλογος Α.μεΑ. «Η ΕΛΠΙΔΑ.» Ν. Κεφαλληνίας, αιτείται ταυτοχρόνως της ένταξης του ΕΚΑΒ στο κέντρο, την άμεση αποκατάσταση αποκατάσταση των κτιριακών ζημιών, άμεσες προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού και δημιουργία εργαστηρίων-εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία. Να υπενθυμίσουμε πως η συμβολή των ΚΕΦΙΑΠ στη λειτουργική αποκατάσταση και κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία είναι τεράστιας σημασίας. Παρέχουν υπηρεσίες υγείας σε ασθενείς που πάσχουν από παθήσεις νευρικού, κυκλοφοριακού, εριστικού, αναπνευστικού συστήματος, νοητική υστέρηση και αυτισμό. Τέλος παρέχουν ψυχολογική, κοινωνική και συμβουλευτική υποστήριξη, ενημέρωση και επαγγελματική αποκατάσταση για τα άτομα με αναπηρία.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο της Π.ΟΜ.Α.μεΑ. Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων. κ. Α. Λίβανο στο κινητό τηλέφωνο 6945595331.

Related Posts