Σύλληψη 62χρονου Κεφαλονίτη για διακίνηση πορνογραφικού υλικού ανηλίκων

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθη 62χρονος ημεδαπός στην Κεφαλονιά, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.
Ειδικότερα στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, εντοπίστηκαν ίχνη ατόμου εντός της ελληνικής επικράτειας να προμηθεύεται και να έχει πρόσφορα προς διαμοιρασμό επίμαχα αρχεία. Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία και εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Από την άμεση ψηφιακή-διαδικτυακή έρευνα και την προανάκριση που επακολούθησε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς κάνοντας παράνομη χρήση συνδέσεων τρίτων ατόμων, εν αγνοία τους, προμηθεύονταν αρχεία σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018, από κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τη συνδρομή του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, στην οικία του ημεδαπού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (8) σκληροί δίσκοι, συσκευή ασύρματης δικτύωσης και παράλληλα ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση και συνελήφθη. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση. Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών και παραπέμφθηκε για ανάκριση. Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεφωνικά: 111 88
Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios – android : FEELSAFE e-Commerce
Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: https://twitter.com/CyberAlertGR
Μέσω της Διαδικτυακής Πύλης (Portal) της Ελληνικής Αστυνομίας: https://goo.gl/UWkku9
Επίσης σχετική ενημέρωση από το δικτυακό τόπο: http://cyberalert.gr/feelsafe/

Related Posts