Την Κυριακή 26 Αυγούστου η «Πανσέληνος στον Κήπο»

Την Κυριακή 26 Αυγούστου, ώρα 9μμ στα πλαίσια της εικαστικής έκθεσης του Κώστα Ευαγγελάτου στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa “Ροδόπη”, Μεσολωρά 7 και Βύρωνος, Αργοστόλι, θα παρουσιαστεί μια νέα ζωγραφική σειρά έργων του καλλιτέχνη εμπνευσμένη από ποιήματα του Rainer Maria Rilke.
Στις 10.15μμ θα πραγματοποιηθεί στη “Μώβ Σκηνή- Mauve Stage” η ετήσια εκδήλωση λόγου και τέχνης “Πανσέληνος στον Κήπο”. Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει η Ευαγγελία Σαμόλη. O Κώστας Ευαγγελάτος θα κάνει Ηχοποιητικό αφιέρωμα στη μνήμη της “αιθέριας πρωταγωνίστριας του Θεάτρου”, Ηθοποιού και Σκηνοθέτιδας, με καταγωγή από την Ιθάκη Βέρας Ζαβιτσιάνου με τίτλο: “Κόκκινα τριαντάφυλλα στη Βέρα”. Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί από τον χορευτή Κωστή Τσιαμάγκα το σόλο “Πρόσγειος πτήση”, σε μουσική Claude Debussy. Xορογραφία – σκηνοθεσία Φένιας Αποστόλου. Η Φένια Αποστόλου για τέταρτη φορά συμπράττει στην εκδήλωση με το περίφημο χοροθέατρο της ΛΥΔΙΑ ΛΙΘΟΣ, το οποίο έχει στο ενεργητικό του επιτυχίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι παραστάσεις της στη λίθινη σκηνή του κήπου “Το απομεσήμερο ενός Φαύνου” το 2013 με τον χορευτή Ηλία Μπαγεώργο, “Chair’s tragedy” to 2015 με τη χορεύτρια Σήλια Καρφοπούλου, “Διδώ, Βασίλισσα της Καρχηδόνας” το 2017 με τη χορεύτρια Κατερίνα Χριστοφόρου έμειναν αλησμόνητες!
Ο Κώστας Ευαγγελάτος αναφέρει: Ήταν Αύγουστος του 2001 όταν ολοκληρώθηκαν οι εργασίες διαμόρφωσης των χώρων και του κήπου της Villa Ροδόπη και πραγματοποιήθηκε η πρώτη ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ, με την παρουσία μάλιστα 50 καλλιτεχνών μελών του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος που είχαν έρθει στο Αργοστόλι. Έκτοτε για 18 συνεχείς χρονιές παρά τις όποιες δυσκολίες και συγκυρίες η καλλιτεχνική πολυδιάστατη σύναξη- επτανησιακή βεγγέρα θα λέγαμε, με Performance στη λίθινη ΜΩΒ ΣΚΗΝΗ-MAUVE STAGE του “Κήπου του Χαρίλαου”, γίνεται με επιτυχία και πάντα με ενδιαφέρουσες αισθητικές προτάσεις που έχουν συντελέσει στην καθιέρωση της και τη θετική της αποδοχή. Σημειωτέον ότι η όλη λειτουργία της βασίζεται αποκλειστικά στην ιδιωτική πρωτοβουλία μου και στην ευγενική σύμπραξη και προσφορά συνεργατών, καλλιτεχνών και φίλων συμπολιτών. Η ιδέα μου για μια ασυμβίβαστη αισθητική και κύρια πνευματική “κοινοκτημοσύνη” ταξιδεύει ακόμη στο γενέθλιο λίκνο μου…με το ολόγιομο φεγγάρι και όσους στηρίζουν την προσπάθεια μου!
ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA ΡΟΔΟΠΗ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ: Ι. ΜΕΣΟΛΩΡΑ 7 ΚΑΙ ΒΥΡΩΝΟΣ, από 9:00μμ -10:00μμ μόνο.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΗΠΟΥ: ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΟΥ 8 (έναντι Mega), από 10:00 και μετά.
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 28100, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
ΤΗΛ: 26710 28501, 6944621286
www.rodopicollection.blogspot.com

Related Posts