Ηχούν τα τύμπανα του πολέμου για το Σικεών Μπιτς, μηνύσεις, εξώδικα, αγωγές και εμπλοκή πρώην Δημάρχων

Τώρα ουσιαστικά ξεκινάει η υπόθεση που ταλανίζει τον Δήμο Κεφαλονιάς και όχι μόνο από τις αρχές του 2016 όταν έγινε γνωστό στις υπηρεσίες του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ότι είναι κάτοχος 14.574 μετοχών της ανώνυμης εταιρίας Συκεών Μπιτς.
Χθες το μεσημέρι ήταν προγραμματισμένη η ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας και ως όφειλε, αν και δεν προσκλήθηκε ο Δήμος Κεφαλονιάς έδωσε το παρόν στο Ξυλόκαστεο διά του Δημάρχου του, Αλέξανδρου Παρίση, ο οποίος συνοδευόταν από την προϊσταμένη της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου, Νίκη Χριστοφοράτου, από τον προϊστάμενο των Οικονομικών Υπηρεσιών, Γεράσιμο Παγουλάτο και από τον εκπρόσωπο του δικηγορικού γραφείου που έχει αναλάβει την υπόθεση, Κώστα Πετούμενου. Υπήρχε αρκετός προβληματισμός στην αποστολή της Κεφαλονιάς για το πως θα την… υποδεχτούν οι υπόλοιποι μέτοχοι της εταιρίας στο Ξυλόκαστρο, πολύ περισσότερο ο μεγαλομέτοχος (αμφισβητείται από τον Δήμο) Λεωνίδας Τυπάλδος. Προς έκπληξη της αντιπροσωπίας του Δήμου, η αποστολή έτυχε πολύ φιλικής υποδοχής, ίσως πέραν του δέοντος και η φιλική αυτή αντιμετώπιση έγινε ακόμη φιλικότερη και προσωπική προς το πρόσωπο του Δημάρχου Κεφαλονιάς. Τόσο ο Λεωνίδας Τυπάλδος όσο και ο Νομικός του Σύμβουλος προσπάθησαν να ρίξουν τον κ. Παρίση στην… μπλόφα της προσωπικής τους φιλίας αναφέροντας μάλιστα ότι είναι πρόθυμοι να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει χωρίς να μεσολαβήσουν δικαστήρια.

Ψυχρός Παρίσης, πήρε τα..μπογαλάκια του και αποχώρησε
Προς τιμήν του ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς, αφού ευχαρίστησε τους «αντιδίκους» για τα καλά τους λόγια, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Βρίσκομαι εδώ όχι ως Αλέξανδρος Παρίσης, αλλά ως ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς, ο οποίος διεκδικεί όλα όσα αναφέρει η διαθήκη του αείμνηστου Σπυρογεράσιμου Τυπάλδου. Παρίσταμαι νόμιμα ως κάτοχος 14.574 μετοχών, που αντιπροσώπευαν περίπου το 83% της ΑΕ που ίδρυσε ο Σπυρογεράσιμος Τυπάλδος». Αμέσως άλλαξε η συμπεριφορά των «αντιδίκων» και πλέον το λόγο πήραν οι δικηγόροι των δύο πλευρών, που για μισή ώρα προσπαθούσαν να βγάλουν άκρη για το αν έπρεπε να παραστεί στην Ετήσια Γενική Συνέλευση ως μέτοχος της ΑΕ ο Δήμος Κεφαλονιάς. Η συζήτηση δεν οδήγησε πουθενά και οι εκπρόσωποι του Δήμου ουσιαστικά αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από την αίθουσα καταθέτοντας όμως εξώδικο, σύμφωνα με το οποίο δεν αναγνωρίζει τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΕ και παράλληλα καταψηφίζει όποιες αποφάσεις αυτό πάρει. Το σίγουρο είναι ότι κάπου εδώ ανοίγει μια μεγάλη δικαστική διαμάχη, στην οποία δεν εμπλέκονται μόνο ο Δήμος Κεφαλονιάς και η ΑΕ Συκεών Μπιτς, αλλά και όσοι έχουν περάσει κατά καιρούς από το Δ.Σ. της εταιρίας αυτής και κυριότερα όλοι οι πρώην Δήμαρχοι Ληξουρίου ή Παλλικής (Σπύρος Κατσιβέλης, Βασίλης Ρουχωτάς, Νόπη Αλεξανδροπούλου) από το 1993 και μετά. Παράλληλα ευθύνες θα αναζητηθούν μέσω μηνύσεων και αγωγών και κατά ορισμένων υπαλλήλων-κλειδιά στους πρώην Δήμους Ληξουρίου και Παλλικής, αλλά και Κεφαλονιάς.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος (αποστολή στο Ξυλόκαστρο)

2 3 4 5 6 7

Related Posts