Παρουσία με πολλαπλά… μηνύματα του Παύλου Παπαδάτου στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Πριν λίγες ημέρες, εγώ ένα απλό στέλεχος και πολιτευτής της ΝΔ, έλαβα μία λίαν τιμητική πρόσκληση από τη ΝΔ να παραστώ στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Ήταν μεγάλη ευκαιρία όχι μόνο να ακούσω την ομιλία του προέδρου μας, αλλά να συναντήσω και πολλούς άλλους φίλους. Πράγμα που έγινε.
Ήμουν σίγουρος ότι η ομιλία του θα ήταν ουσιαστικά το πρόγραμμα που θα εφαρμόσει ως πρωθυπουργός της χώρας. Λόγω όμως επαγγέλματος είχα μία κάποια περιέργεια να δω όχι μόνη την τεχνική δομή και την ουσία της παρουσίας του, αλλά ήθελα να δω αν θα ξεφύγει από τη συνηθισμένη απαρίθμηση ελαφρύνσεων που συνήθως κάνουν οι αρχηγοί κομμάτων. Ήθελα να δω αν η παρουσία έχει συναίσθημα και συγχρόνως αναδεικνύει το ηγετικό προφίλ του ανδρός που τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας. Και η ομιλία του έκανε ακριβώς αυτό το πράγμα. Μίλησε για όραμα που μιλούν οι ηγέτες και μίλησε για τις επόμενες γενεές και όχι μόνο για τις επόμενες εκλογές. Ασχολήθηκε περισσότερο με το πρόγραμμα της ΝΔ και όχι με τα κακά που συσσώρευσε στη χώρα η διακυβέρνηση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Η ομιλία του περιείχε συναίσθημα και δεν ήταν μόνο μία τεχνική αναπτυξιακή πρόταση για τη χώρα… Μίλησε για το delivery boy της διπλανής πιτσαρίας, αλλά μίλησε και για το κοινωνικό συμβόλαιο που πρέπει να υπάρξει μεταξύ εργαζομένων και επιχειρηματιών, μεταξύ κράτους και ιδιωτικού τομέα, αλλά και για δίκαιη ανάπτυξη της χώρας από την οποία όλοι θα ωφεληθούν και όχι μόνο οι επιχειρηματίες… Μείωση φόρου επιχειρήσεων, αλλά και κυβερνητική απαίτηση για επιχειρηματική εντιμότητα… Δεν υποσχέθηκε τίποτε περισσότερα από ότι μπορεί να επιτύχει μία κυβέρνηση που διέπεται από την κοινή λογική που δυστυχώς δεν χαρακτηρίζει την σημερινή κυβέρνηση.
Ξέφυγε από στενή συντηρητική σκέψη και μίλησε με δημιουργική ρεαλιστική «φαντασία» έχοντας όμως γνώση των δυσκολιών που αντιμετωπίσει η χώρα: Tα τελευταία χρόνια το ΑΕΠ των ευρωπαϊκών χωρών αυξήθηκε 25% της χώρας μας μειώθηκε κατά 25%. Το χάσμα που μας χωρίζει είναι τεράστιο. Τόση και η προσπάθεια που πρέπει να καταβάλουμε. Οι δυνατότητες της Ελλάδος είναι εδώ κρυμμένες το μόνο χρειάζεται είναι να τις ανασύρουμε. Και αυτό θα κάνουμε είπε…
Σημείωση: Στο ελάχιστο χρόνο που τον είδα του είπα: Πρόεδρε εσύ δεν έρχεσαι Κεφαλονιά αλλά εγώ ήλθα από τη Κεφαλονιά… Με αγκάλιασε και μου είπε: Παύλε διαβάζω όλα τα υπέροχα άρθρα σου. Συνέχισε να γράφεις… (Εννοούσε τα άρθρα που γράφω στην Real News).

Παύλος Παπαδάτος

2 3

4

Related Posts