Σταύρος Σπαθής και Σταύρος Τραυλός, τα δύο πιο «καυτά» ονόματα στην Κεφαλονιά

Μπορεί οι περισσότεροι συμπολίτες μας να μην το αντιλαμβάνονται, ωστόσο οι πολιτικές ζυμώσεις που γίνονται στην Κεφαλονιά αυτές τις ημέρες είναι πολλές, με τα δύο πιο «καυτά» πρόσωπα να είναι ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Σταύρος Σπαθής και του π. προέδρου του ΤΕΕ, Σταύρος Τραυλός.
Ο μεν πρώτος έχει γίνει μήλον της έριδος αναφορικά με τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, αφού έχει δεχθεί προτάσεις τουλάχιστον από τρεις συνδυασμούς. Τόσο από την Κίνηση Πολιτών Κεφαλονιάς, την οποία αρνήθηκε ευγενικά, όσο και από στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛ. που επιμένουν ότι το Κίνημα πρέπει να κατέβει αυτόνομο στις εκλογές και να διεκδικήσει τις ψήφους των δημοτών. Ο Σταύρος Σπαθής όμως, φαίνεται ότι έχει καταλήξει για τον δρόμο που θα ακολουθήσει, αφού η «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά» θα είναι το πολιτικό του σπίτι. Άλλωστε, με τον Θεόφιλο Μιχαλάτο τους ενώνουν πλέον στενοί δεσμοί φιλίας μετά τη μεγάλη εκλογική νίκη που έκανε ο Σταύρος Σπαθής στις εκλογές του Επιμελητηρίου.
Αναφορικά τώρα με τον π. πρόεδρο του ΤΕΕ και έναν από τους καλύτερους μηχανικούς που διαθέτει η Κεφαλονιά, τον Σταύρο Τραυλό, τα πράγματα δείχνουν να είναι λίγο μπερδεμένα. Ο κ. Τραυλός από τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές έχει μπει στο… σπίτι της «Ανεξάρτητης Ενωμένης Κεφαλονιάς». Όπως υποστηρίζει ο επικεφαλής της παράταξης, Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο Σταύρος Τραυλός είναι ένα από τα πιο ικανά στελέχη της παράταξής του, που θα έχει ενεργό ρόλο στη διακυβέρνηση του Δήμου αν ο συνδυασμός επικρατήσει. Το πρόβλημα που έχει προκύψει όμως είναι ότι ο κ. Τραυλός δέχεται μεγάλη πίεση από την Νέα Δημοκρατία έτσι ώστε να μετέχει στις περιφερειακές εκλογές με το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο, με την προοπτική να αναλάβει τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη, αν το ψηφοδέλτιο κερδίσει τις εκλογές.
Αν για τον Σταύρο Σπαθή τα πράγματα μοιάζουν πιο ξεκάθαρα, για τον Σταύρο Τραυλό μάλλον είναι μπερδεμένα. Ακροβατεί μεταξύ της «Ανεξάρτητης Ενωμένης Κεφαλονιάς» με εξεσφαλισμένη θέση Αντιδημάρχου και της Νέας Δημοκρατίας με προοπτική να αναλάβει τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη. Θα δούμε…

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts