Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, νέες δυνάμεις μπήκαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς (ανανεωμένο)

Τεράστιες είναι οι καταστροφές που έχει προκαλέσει η φωτιά στην περιοχή των Πρόννων, αφού όλη νύχτα καιγόταν ο Κατελειός, το Ρατζακλί, η Πάστρα, το Κρεμμύδι, με την πυρκαγιά να έχει φτάσει στις παρυφές της Σκάλας.
Σήμερα το πρωί προσπαθούν τα δύο καναντέρ να σβήσουν την φωτιά, ωστόσο οι θυελλώδης άνεμοι κάνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων πολύ δύσκολο. Σημασία έχει πως παρά την έκταση της φωτιάς δεν υπήρχε ούτε ένας τραυματισμός πολίτη. Κάποιοι από τους κατοίκους των περιοχών αυτών επέστρεψαν σήμερα το πρωί στα σπίτια τους, αφού χθες ο Δήμος είχε προχωρήσει σε μερική εκκένωση. Ο Δήμος και η Περιφέρεια, μαζί με την Πολιτική Προστασία και τους Εθελοντές έδωσαν μεγάλο αγώνα. Παρά τις τρομερές ελλείψεις της πυροσβεστικής πέτυχαν να μην θρηνήσουμε θύματα.

update 10:00 Υπό πλήρη έλεγχο βρίσκονται όλα τα μέτωπα της φωτιάς. Οι άνεμοι εξακολουθούν να είναι πολύ δυνατοί, αλλά μάλλον έχουμε γλιτώσει τα χειρότερα.

update 12:10 Η φωτιά που κατέστρεψε περιουσίες σε πολλά χωριά των Πρόννων έχει σχεδόν σβήσει, μετά τις προσπάθειες των επίγειων και εναέριων μέσων. Υπάρχει ωστόσο επιφυλακή για τυχόν αναζωπύρωση, αφού ο αέρας συνεχώς ανεβαίνει. Ας ελπίσουμε να μην επανέλθουμε.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

1

Related Posts