Ένας φίλος ήρθε απόψε απ’ τα παλιά, ξεκίνημα γεμάτο ντέρμπι σε πρωτάθλημα και κύπελλο

Είχε κέφια το Σάββατο το βράδυ η κληρωτίδα της ΕΠΣΚΙ, αφού στην παρθενική της… γυρισιά φέτος έδειξε ότι δεν αστειεύεται. Με το καλημέρα μας έβγαλε μεγάλα ντέρμπι στο πρωτάθλημα της Α κατηγορίας, αλλά και στο κύπελλο.
Μαζί δεν κάνουν και χώρια δεν μπορούν οι δύο ομάδες από τη Λειβαθώ, αφού σε αυτές έπεσε ο κλήρος να ανοίξουν την αυλαία της φετινής αγωνιστικής περιόδου κοιτάζοντας η μία την άλλη στην πρώτη φάση του κυπέλλου. Εικοσιμία και Φωκάτα θα διασταυρώσουν πολύ νωρίς τα ξίφη τους, με τη μια από τις δύο ομάδες να μένει εκτός του ενός στόχου της από τον Οκτώβριο. Με γηπεδούχο την Εικοσιμία θα γίνει το πρώτο ματς στις Κεραμειές στις 13 ή 14 Οκτωβρίου, με την ρεβάνς να γίνεται στις 21 ή στις 27 Οκτωβρίου, ανάλογα με το πρόγραμμα που θα δώσει στη δημοσιότητα η Επιτροπή διεξαγωγής του κυπέλλου. Στα υπόλοιπα ζευγάρια δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα από πέρσι, αφού οι Πρόννοι θα βρουν μπροστά τους τον ΠΑΟ Κεφαλονιάς και η Έρυσσος θα αναμετρηθεί με τον Παλληξουριακό. Συνοπτικά το πρόγραμμα του κυπέλλου έχει ως εξής:
Πρόννοι-ΠΑΟ Κεφαλονιάς
Πρόοδος-Εύγερος
Σάμη-Διλινάτα
Πύλαρος-Ηρακλής Πρόννων
Έρυσσος-Παλληξουριακός
Οδυσσέας-Εθνικός
Εικοσιμία-Φωκάτα

Θα βαρεθούν να παίζουν Διλινάτα και Σάμη
Αναφορικά με την κλήρωση του πρωταθλήματος της Α κατηγορίας αλγεινή εντύπωση έκανε το γεγονός ότι η πρωτεύουσα του νησιού μας δεν θα έχει ομάδα για ακόμη μια φορά. Παραδοσιακές δυνάμεις, όπως ο Ολυμπιακός Κεφαλονιάς, ο ΑΟΚΙ, η ΑΕΚ και ο Πάγκε απουσίαζαν, κάτι που σχολιάστηκε δυσμενώς. Και εδώ η κλήρωση είχε κέφια, αφού την πρώτη αγωνιστική έβγαλε το ντέρμπι της Παλλικής ανάμεσα σε Παλληξουριακό και Εθνικό, αλλά και το ζευγάρι Διλινάτα-Σάμη, που μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα αναμετρηθούν τρεις φορές (2 κύπελλο και 1 πρωτάθλημα). Χαρακτηριστικό της κλήρωσης ήταν πως τα Διλινάτα θα παίζουν μόνο με τη Σάμη στα πρώτα τρία παιχνίδια τους στη φετινή σεζόν. Από εκεί και πέρα το ντέρμπι της Ιθάκης μεταξύ Προόδου και Οδυσσέα θα γίνει την 8η αγωνιστική και προτελευταία του δεύτερου γύρου. Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου δηλαδή 3 και 4 του μηνός. Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

1η αγωνιστική
Εθνικός-Παλληξουριακός
Πρόοδος-Πρόννοι
Οδυσσέας-Φωκάτα
Σάμη-Διλινάτα
Ρεπό: Εύγερος

2η αγωνιστική
Πρόννοι-Σάμη
Φωκάτα-Διλινάτα
Εύγερος-Εθνικός
Παλληξουριακός-Πρόοδος
Ρεπό: Οδυσσέας

3η αγωνιστική
Φωκάτα-Πρόννοι
Σάμη-Παλληξουριακός
Οδυσσέας-Εύγερος
Εθνικός-Πρόοδος
Ρεπό: Διλινάτα

4η αγωνιστική
Παλληξουριακός-Φωκάτα
Εύγερος-Διλινάτα
Πρόοδος-Σάμη
Οδυσσέας-Εθνικός
Ρεπό: Πρόννοι

5η αγωνιστική
Πρόννοι-Εύγερος
Φωκάτα-Πρόοδος
Διλινάτα-Οδυσσέας
Εθνικός-Σάμη
Ρεπό: Παλληξουριακός

6η αγωνιστική
Εύγερος-Παλληξουριακός
Οδυσσέας-Πρόννοι
Σάμη-Φωκάτα
Διλινάτα-Εθνικός
Ρεπό: Πρόοδος

7η αγωνιστική
Πρόννοι-Διλινάτα
Φωκάτα-Εθνικός
Πρόοδος-Εύγερος
Παλληξουριακός-Οδυσσεάς
Ρεπό: Σάμη

8η αγωνιστική
Διλινάτα-Παλληξουριακός
Σάμη-Εύγερος
Οδυσσέας-Πρόοδος
Εθνικός-Πρόννοι
Ρεπό: Φωκάτα

9η αγωνιστική
Εύγερος-Φωκάτα
Πρόοδος-Διλινάτα
Σάμη-Οδυσσέας
Πρόννοι-Παλληξουριακός
Ρεπό: Εθνικός

Δεν ξέρουν πότε ξεκινούν το πρωτάθλημά τους οι «μικροί»
Με μόλις πέντε ομάδες θα διεξαχθεί φέτος το πρωτάθλημα της Β κατηγορίας, αφού τα Ομαλά, που πέρσι υποβιβάστηκαν από την Α, δεν δήλωσαν συμμετοχή και έτσι θα απέχουν. Η Επιτροπή πρωταθλημάτων δεν ξεκαθάρισε πότε θα γίνει η πρώτη σέντρα αφήνοντας ανοικτό κάθε ενδεχόμενο για το διήμερο 10 και 11 ή 17 και 18 Νοεμβρίου. Από τα αξιοσημείωτα της κλήρωσης ήταν το γεγονός ότι την πρώτη αγωνιστική θα βρεθούν αντιμέτωποι ο Πυλαριακός με τον Ηρακλή Πρόννων, αφού πρώτα θα έχουν δώσει τα δύο μεταξύ τους ματς για τον πρώτο γύρο του κυπέλλου. Το ντέρμπι της βορειοανατολικής Κεφαλονιάς μεταξύ του Πυλαριακού και της Ερύσσου θα διεξαχθεί την δεύτερη αγωνιστική στο νέο γήπεδο στις Βασιλικάδες, με τους γηπεδούχους να εγκαινιάζουν το νέο τους γήπεδο, αφού την πρώτη αγωνιστική έχουν ρεπό. Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

1η αγωνιστική
Εθνοφρουρός-ΠΑΟ Κεφαλονιάς
Πυλαριακός-Ηρακλής Πρόννων
Ρεπό: Έρυσσος

2η αγωνιστική
Ηρακλής Πρόννων-Εθνοφρουρός
Έρυσσος-Πυλαριακός
Ρεπό: ΠΑΟ Κεφαλονιάς

3η αγωνιστική
ΠΑΟ Κεφαλονιάς-Ηρακλής Πρόννων
Έρυσσος-Εθνοφρουρός
Ρεπό: Πυλαριακός

4η αγωνιστική
Ηρακλής Πρόννων-Έρυσσος
Πυλαριακός-ΠΑΟ Κεφαλονιάς
Ρεπό: Εθνοφρουρός

5η αγωνιστική
Έρυσσος-ΠΑΟ Κεφαλονιάς
Πυλαριακός-Εθνοφρουρός
Ρεπό: Ηρακλής Πρόννων

Σέντρα και στο παιδικό πρωτάθλημα των Κ-14
Παράλληλα με τα δύο αντρικά πρωταθλήματα και το κύπελλο έγινε η κλήρωση και για το μίνι πρωτάθλημα υποδομών ή Κ-14 όπως ονομάζεται από φέτος. Εκεί θα συμμετέχουν εννέα ομάδες χωρισμένες σε δύο ομίλους, από 5 και 4 ομάδες αντίστοιχα. Μετά από αγώνες μέσα-έξω, θα προκριθούν οι δύο πρώτες κάθε ομίλου, όπου θα συναντηθούν στα ημιτελικά του πρωταθλήματος, με τους δύο νικητές να παίρνουν το εισιτήριο για τον τελικό. Οι δύο όμιλοι καταρτίστηκαν ως εξής:

Α ΟΜΙΛΟΣ
Έρυσσος
Πρόοδος
Πρόννοι
Σάμη
ΠΑΟ Κεφαλονιάς

Β ΟΜΙΛΟΣ
Εικοσιμία
Παλληξουριακός
Φωκάτα
Εύγερος
Το πρόγραμμα και οι ημερομηνίες των αγώνων θα ανακοινωθούν από την ΕΠΣΚΙ την Δευτέρα το μεσημέρι. Να σημειώσουμε ότι η προσέλευση ήταν πολύ μικρή στη διάρκεια της διαδικασίας. Το παρόν έδωσαν ο πρόεδρος της ΕΠΣΚΙ, Θέμης Βαλσαμής, η γραμματέας της Ένωσης, Χρύσα Κοσμάτου, το μέλος της, Γεράσιμος Καραντινός και ο πρώην πρόεδρος, Βαγγέλης Μαζαράκης. Από τα 14 Σωματεία που λαμβάνουν μέρος στα φετινά πρωταθλήματα το παρόν έδωσαν η Εικοσιμία, τα Φωκάτα, ο Παλληξουριακός, η Σάμη, οι Πρόννοι και τα Διλινάτα. Ομολογουμένως ήταν μια δύσκολη μέρα, αφού υπήρχαν αρκετοί γάμοι και βαφτίσια που δεν επέτρεψαν στον κόσμο να έρθει.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος 

 

 

 

Related Posts