Βιβλικές καταστροφές από τον κυκλώνα «Ζορμπάς»

Εκτεταμένες ζημιές και προβλήματα σε πολλές περιοχές άφησε πίσω του ο μεσογειακός κυκλώνας, που συνεχίζει την πορεία του προς τα βορειοανατολικά. ‘Ενας οδηγός 53 ετών στο Βραχάτι Κορινθίας εγκλωβίστηκε μέσα στο όχημά του λόγω των υδάτων και έχασε τη ζωή του από ανακοπή.
Μετρούν τις πληγές τους σε Πελοπόννησο, Εύβοια και Φθιώτιδα. Ισχυρές δυνάμεις της ΕΜΑΚ έχουν κινητοποιηθεί για τον εντοπισμό των δύο ανθρώπων που εξακολουθούν να αγνοούνται από χθες το πρωί στο Μαντούδι της Εύβοιας. Όπως είπε ο δήμαρχος Χρήστος Καλυβιώτης, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα νεότερο και σήμερα θα αρχίσουν οι έρευνες τόσο σε στεριά όσο και σε θάλασσα, για το ηλικιωμένο ζευγάρι που αγνοείται. Ο δήμαρχος τόνισε ότι το φαινόμενο χθες είχε πολύ μεγάλη ένταση, ξεχείλισε το ποτάμι της περιοχής, έγιναν πολλές ζημιές σε σπίτια και καταστήματα ενώ καταστράφηκαν οι αγροτικές καλλιέργειες. Τόνισε μάλιστα ότι ο δρόμος Χαλκίδας Αιδηψού δεν έχει ανοίξει, καθώς στο οδόστρωμα το νερό ξεπερνά το ένα μέτρο. Σημείωσε μάλιστα ότι αν δεν υποχωρήσει το νερό δεν μπορεί να γίνει και εκτίμηση της ζημιάς που έχουν υποστεί οι υποδομές.
Ο δήμος Άργους είναι σε επικοινωνία με το υπουργείο Εσωτερικών και τη Γενική Γραμματεία Υποδομών και αρχίζουν οι αυτοψίες των μηχανικών για να δούμε τις ζημιές στην περιοχή, είπε ο Δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος. Κάλεσε την κυβέρνηση να αποζημιώσει γρήγορα τους πληγέντες. Σήμερα αναμένονται βροχές πρόσκαιρα ισχυρές αναμένονται σήμερα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και ο καιρός βαθμιαία από τα δυτικά θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις 7-8 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Επιμέλεια Νίκος Κυριαζής

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed