«Όχι άλλο σανό, όχι άλλες προκλήσεις στη νοημοσύνη των Παλλικισιάνων»

Η Δημοτική Αρχή αρμοδίως μας ανακοίνωσε την άμεση δημοπράτηση του νέου δικτύου ύδρευσης σε ολόκληρη την πόλη του Ληξουρίου. Χωρίς ντροπή αφού το έργο αυτό είναι η επιτομή της ανικανότητας της Δημοτικής Αρχής.
Η έγκριση της μελέτης του έργου “ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ” έγινε με απόφαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου στις 29 .12. 2011! Για την εκπόνηση της μελέτης δεν έγινε διαγωνισμός, αλλά προσκλήθηκαν τρεις μηχανικοί. Στις 3.7.2013 το χρηματικό ένταλμα πληρωμής του μελετητή επεστράφη απλήρωτο από το ελεγκτικό συνέδριο ως μη νόμιμο. Έκτοτε το έργο εντάσεται και απεντασεται από το ΕΣΠΑ ως εκκρεμές, ανάλογα με τα κέφια της δημοτικής αρχής αφού δεν ήταν ικανή να καλύψει ούτε τις γραφειοκρατικές απαιτήσεις του έργου. Και το έργο δεν αφορά ολόκληρο το Ληξουρι. Το 2005 ο Δήμος Παλλικής μελέτησε με την δική του τεχνική υπηρεσία (χωρίς απ ευθείας αναθέσεις) το έργο της αντικατάστασης των αμιαντοσωλήνων στο ήμισυ περίπου της πόλεως, το ενέταξε στο Γ ΚΠΣ, εξασφάλισε την χρηματοδότηση του και το έργο ολοκληρώθηκε το 2008.
Η προσπάθεια λοιπόν της δημοτικής αρχής να μας πουλήσει ως “κατόρθωμα” ένα “μισό” έργο, που ξεκίνησε την παραμονή της πρωτοχρονιάς του 2011 και παίρνει προέγκριση δημοπράτησης σχεδόν την παραμονή της πρωτοχρονιάς του 2018, δηλαδή επτά χρόνια από την έγκριση της μελέτης, αποτελεί πρόκληση στην νοημοσύνη των Παλλικισιάνων. Ενόψει λοιπόν των εκλογών ξαφνικά θυμήθηκαν το Ληξούρι και την Παλλική που έχουν ρημάξει από την αδιαφορία και την ανικανότητα τους και προσπαθούν να συνεχίσουν την διανομή σανού, όπως έκαναν μετά τους σεισμούς του 2014, μήπως και υφαρπάξουν κανένα ψήφο. Τώρα ούτε σεισμός σας σώζει και οι Ληξουριώτες σας επιστρέφουν τον σανό.
Υ.Γ. Ελπίζουμε ότι δεν θα αναγκαστούμε να δημοσιεύσουμε Δελτιο τύπου ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΣΑΝΟ (Νο 3…)

Ενωμένη Τετράπολη

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed