Τύφλα να έχουν Κιμ Γιονγκ Ουν και Σαμπάν Αλ Σαούντ, η ΕΛΜΕΚΙ τους έβαλε τα γυαλιά

Δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια σε μια δημοκρατία δυτικού τύπου, όπως η Ελλάδα, αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στις εκλογές της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης. Τα ποσοστά μιλούν από μόνα τους και η φαντασία μας μπορεί ελεύθερα να… οργιάζει.
Σήμερα το απόγευμα έφτασαν με e-mail από την Εφορευτική Επιτροπή που ήταν υπεύθυνη για την διενέργεια των εκλογών της ΕΛΜΕΚΙ τα κάτωθι αποτελέσματα:
Ψήφισαν: 164
Έγκυρα: 141
Άκυρα-Λευκά: 23
Έλαβαν: Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών 141, ποσοστό 100% και έδρες 7
Η Εφορευτική Επιτροπή «ξέχασε» να μας αναφέρει πόσοι είναι οι εγγεγραμμένοι εκπαιδευτικοί στους εκλογικούς καταλόγους της, ενώ έκανε το άθροισμα άκυρων και λευκών χωρίς να τα ξεχωρίζει. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους ξεπερνούν τους 300, ενώ υπάρχουν και αρκετοί διαγραμμένοι εκπαιδευτικοί, αφού σύμφωνα με το προεδρείο της ΕΛΜΕΚΙ εξυπηρετούν το Κεφάλαιο, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά, ωστόσο θα σταθούμε σε δύο:
– Για ποιο λόγο οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης δεν… πλησιάζουν τις κάλπες για να ψηφίσουν ή αν το κάνουν γιατί ρίχνουν άκυρο ή λευκό;
– Ποιος είναι ο λόγος που οι παραπάνω από τους μισούς εκπαιδευτικούς ναι μεν δεν πηγαίνουν να ψηφίσουν, αλλά δεν κάνουν τίποτε για να ανατρέψουν αυτή την «άρρωστη» κατά πολλούς κατάσταση που υπάρχει στο συνδικαλιστικό όργανο των εκπαιδευτικών;

Υ.Γ. Ο τίτλος του κειμένου απλά θέλει να δώσει την δημοσιογραφική… ένταση και έμφαση στα τεκταινόμενα των συγκεκριμένων εκλογών χωρίς να υπονοεί κάτι. Το προεδρείο της ΕΛΜΕΚΙ ας δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα και ας μην μείνει στον τίτλο.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed