Μακριά από «παλαβούς» και «γραφικούς» οι μεν, πολιτική εξαφάνιση των νυν λένε οι δε

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση έχει δημιουργηθεί, κυρίως στα καφενεία και διάφορα γραφεία σε ολόκληρη την επικράτεια της Κεφαλονιάς, μετά τις προχθεσινές δηλώσεις του Αναπληρωτή του Δημάρχου περί συνεργασιών μετά τις εκλογές του Μαΐου.
«Μην αφήσουμε χαρακιές που θα μας εμποδίσουν να συνεργαστούμε μετεκλογικά», ήταν το κεντρικό μήνυμα του Διονύση Λυκούδη. Αμέσως άρχισε ο χορός των αντιπαραθέσεων, μακριά όμως από τα φώτα της δημοσιότητας. Τι εννοούσε ο Αναπληρωτής; Έριχνε γέφυρες σε κάποιους συγκεκριμένα; Ψάρευε στα θολά νερά της όποιας αντιπολίτευσης προκύψει, θεωρώντας ότι η «Ισχυρή Κεφαλονιά» θα είναι πάλι πρώτος συνδυασμός στις ερχόμενες εκλογές; Μήπως βλέπει το τρένο της εξουσίας να απομακρύνεται και κοιτάζει να γαντζωθεί από κάπου (πιθανά τον Θεόφιλο Μιχαλάτο), που όλα δείχνουν ότι ο δικός του συνδυασμός θα είναι ο πρώτος; Ο Αναπληρωτής, μετά από τέσσερα χρόνια που δεν υπολόγιζε καμία από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και δρούσε αλαζονικά στο Δημοτικό Συμβούλιο, ίσως να κατάλαβε ότι έφτασε η ώρα να αλλάξει το τροπάριο. Υπάρχουν πολλές συζητήσεις εδώ και δύο ημέρες, ωστόσο καμία δεν είναι επίσημη και για τον λόγο αυτόν δεν θα αποκαλυφτούν ονόματα. Από το περιβάλλον του Αναπληρωτή βγαίνει προς τα έξω ότι αυτός και τα πρωτοκλασάτα στελέχη της «Ισχυρής Κεφαλονιάς» βλέπουν την εκλογική καταιγίδα να έρχεται και θεωρούν ότι η απλή αναλογική είναι «σωσμός» για την παράταξή τους, προκειμένου να παραμείνουν (κάποια στελέχη) στην εξουσία και να την μοιραστούν με τον Θεόφιλο Μιχαλάτο. Βέβαια, εκεί που διαφωνούν τελείως είναι να σχηματίσουν κυβέρνηση με τους λεγόμενους «παλαβούς» και «γραφικούς» πολιτικά, όπως τους έχουν ονομάσει κατά καιρούς τόσο με δελτία Τύπου όσο και με απευθείας αναφορές τους στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Είναι όμως έτοιμος ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και κατά πολλούς ο νικητής των ερχόμενων εκλογών να δεχτεί στην δική του θητεία ως Δήμαρχος κάποια στελέχη από την «Ισχυρή Κεφαλονιά» που τον περνούσαν επί 4,5 χρόνια γενεές δεκατέσσερις; Η απάντηση έρχεται όχι επίσημα (αν και παλαιότερα έχει εκδοθεί δελτίο Τύπου), αλλά μέσα από συζητήσεις με πρωτοκλασάτα στελέχη της «Ανεξάρτητης Ενωμένης Κεφαλονιάς». Τι λένε αυτοί οι άνθρωποι; Μα το φυσικό επακόλουθο της στάσης που κρατούσε για αυτούς ο κ. Λυκούδης τα τελευταία χρόνια. Φυσικά και δεν δέχονται να συγκυβερνήσουν με κανέναν από την «Ισχυρή Κεφαλονιά», αφού τους προξενεί… φαγούρα ακόμη και η σκέψη να δώσουν τα χέρια σε Λυκούδη, Ανουσάκη, Γαρμπή ή Κεκάτο. Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε από μεγαλοστέλεχος της σημερινής αντιπολίτευσης «στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Η Κεφαλονιά θα έχει διοίκηση την επόμενη των εκλογών και το σίγουρο είναι ότι στη διοίκηση αυτή δεν θα συμμετέχει ούτε ένα στέλεχος της παράταξης Παρίση-Λυκούδη. Οι Κεφαλλονίτες δεν χρειάζεται να ανησυχούν για πιθανή ακυβερνησία, το νησί μας θα βρει τον δρόμο του αρκεί να… εξαφανιστούν πολιτικά από τη μέση όλοι αυτοί που το κράτησαν δέσμιο και μακριά από τις πραγματικές εξελίξεις τα τελευταία οκτώ χρόνια». Οι εκλογές του Μαΐου πλησιάζουν μέρα με την ημέρα όλο και πιο κοντά και το σίγουρο είναι ότι το διάστημα αυτό δεν θα πλήξουμε.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed