Παναγής Δρακουλόγκωνας: «Οι κακόβουλοι, οι… καρέκλες και η άποψή μου για τον Δήμο Σάμης»

Ένα απρόοπτο ζήτημα υγείας με «κρατάει» στο κρεβάτι, ουσιαστικά σε πλήρη ακινησία, τις τελευταίες εννέα ημέρες… Προσπαθώ να επανέλθω και εκτιμώ ότι προς το τέλος του μήνα θα έχει περιοριστεί αρκετά το πρόβλημα υγείας που με απασχολεί.
Επίσης, προσπαθώ, (τηλεφωνικά, διαδυκτιακά…) να εκτελώ τα καθήκοντα μου (και ως συνήγορος)… Τα ανωτέρω ήταν γνωστά σε αρκετούς φίλους και γνωστούς, που παρεβρέθησαν χθες στη Λαϊκή Συνέλευση στην Πύλαρο. Ομοίως, γνωστή είναι και η θέση μου και για το μοναδικό θέμα της λαϊκής συνέλευσης. Θέση η οποία είναι τόσο παλαιά και σταθερή που εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να περιλαμβάνει ούτε πρόσωπα, ούτε προσωπικές στρατηγικές…
Άνοιξη 2010, ως πρόεδρος της κοινής συνεδρίασης των Δ.Σ. Σάμης-Πυλάρου-Ερύσσου, ζητούμε (πριν τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ») δημιουργία δήμου, «στα όρια της πρώην επαρχίας Σάμης.
Αύγουστος 2010, ως ΑΝΑΣΑ, επαναλαμβάνουμε, προεκλογικά, την ίδια θέση.
2012, 2013, στις λαϊκές συνελεύσεις Σάμης και Πυλάρου, η τοποθέτησή μας, είναι αυτή.
Απρίλιος 2014, στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΑΝΑΣΑ συμπεριλαμβάνεται η θέση μας για τη δημιουργία του συγκεκριμένου Δήμου.
Ιανουάριος 2015, ως περιφερειακή αρχή αποστείλαμε έγγραφο στον ΥΠΕΣ (αντίγραφό του καταθέσαμε στη λαϊκή συνέλευση στη Σάμη), με το οποίο ζητάμε τη δημιουργία «τουλάχιστον τριών, αν όχι τεσσάρων δήμων στην Κεφαλονιά».
Άνοιξη 2018, στην ειδική συνεδρίαση της επιτροπής της Βουλής για το δημογραφικό πρόβλημα, εκπροσωπώντας την ΠΙΝ, αναφερόμαστε στην αναγκαιότητα ύπαρξης περισσότερων δήμων στο νησί μας.
Την πάγια θέση μας, (για δημιουργία του συγκεκριμένου δήμου) εκφράσαμε ρητά και κατηγορηματικά τόσο στη Λαϊκή Συνέλευση της Σάμης και στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Συνεπώς η απουσία μου από τη χθεσινή Λ.Σ. μόνο κακόβουλα μπορεί να θεωρηθεί ότι υποκρύπτει κάτι άλλο… Τέλος με δεδομένο ότι, ήδη από το 2010, κάποιοι έσπευσαν να πουν πως η άποψή μας για την δημιουργία δήμου Σάμης, υπαγορεύεται από την επιθυμία μας για την συγκεκριμένη «καρέκλα», θα ήθελα να επισημάνω πως η πορεία των πραγμάτων κατέδειξε ότι «καρέκλες» βρίσκουμε και εκτός δήμου Σάμης και η υποβάθμιση της περιοχής ήταν αυτή που, (τότε, Άνοιξη 2010) προβλέπαμε, ανεξάρτητα από πρόσωπα και «καρέκλες»…

Παναγής Δρακουλόγκωνας
Αντιπεριφερειάρχης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed