Οι ΝΟΔΕ των Επτανήσων στηρίζουν Κράτσα, ο απλός «γαλάζιος» ψηφοφόρος τι λέει;

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι πρόεδροι των τεσσάρων ΝΟΔΕ των Επτανήσων, Κέρκυρας, Λευκάδας, Κεφαλονιάς-Ιθάκης και Ζακύνθου, αμέσως μετά την παρουσίαση από τον Κυριάκο Μητσοτάκης ως υποψήφιας Περιφερειάρχη με τη Νέα Δημοκρατία της Ρόδη Κράτσα. Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Στην σημερινή του επίσκεψη στην Κεφαλονιά ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επισημοποίησε ότι η κυρία Ρόδη Κράτσα θα έχει τη στήριξη της παράταξής μας ως υποψήφια Πριφερειάρχης Ιονίων νήσων στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Η επιλογή ενός τόσο έμπειρου στελέχους για την Περιφέρειά μας, τιμά την περιοχή μας και γεννά ελπίδες ότι τα Ιόνια νησιά θα αξιοποιήσουν επιτέλους τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα. Και πολύτιμη γι’ αυτό θα αποδειχθεί η μακρά ευρωπαϊκή εμπειρία της κ. Κράτσα στην κατεύθυνση της αξιοποίησης των κοινοτικών πόρων που δικαιούνται τα Επτάνησα. Ως πρόεδροι των ΝΟΔΕ Κερκύρας, Λευκάδας, Κεφαλληνίας-Ιθάκης, και Ζακύνθου θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις με επικεφαλής την Ρόδη Κράτσα για να γυρίσουν επιτέλους σελίδα τα νησιά μας.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Γιάννης Κοντός
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΛΕΥΚΑΔΑΣ Γιώργος Μπουρδάρας
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ Γιάννα Κουλουμπή
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΖΑΚΥΝΘΟΥ Διονύσης Καρδιανός»
Είναι όμως έτσι τα πράγματα αναφορικά με τον απλό ψηφοφόρο της Νέας Δημοκρατίας που θα προσέλθει να ψηφίσει το Μάιο στις Περιφερειακές εκλογές; Μάλλον όχι! Στην Κέρκυρα γίνεται ο κακός χαμός, πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζουν ότι η υποψηφιότητα Κράτσα είναι… καμένο χαρτί και μόνο ο Σπύρος Σπύρου μπορεί να χτυπήσει στα ίσια τον νυν Περιφερειάρχη, Θόδωρο Γαλιατσάτο. Στη Ζάκυνθο εκεί και αν υπάρχουν προβλήματα ανάμεσα στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Στην Κεφαλονιά η κατάσταση στο «γαλάζιο» στρατόπεδο είναι έκρυθμη. Μέγαρο, Βουλευτικές και Δημοτικές εκλογές έχουν φτιάξει ένα μείγμα έτοιμο να εκραγεί. Οι Περιφερειακές εκλογές δεν είναι Βουλευτικές για να «μαντρώσεις» τους ψηφοφόρους (ούτε αυτό γίνεται στην Κεφαλονιά), αλλά πιο ελεύθερες. Ένα μεγάλο κομμάτι της τοπικής Νέας Δημοκρατίας δεν παραβρέθηκε σήμερα στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μπορεί λοιπόν οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ να στηρίζουν Κράτσα, αλλά αυτό από μόνο του δεν φτάνει για να κερδηθούν οι εκλογές.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed