Υποβολή προτάσεων τοπικού προγράμματος CLLD/ LEADER 2014-2020

Το Δίκτυο Συνεργασίας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων – Π.Ε. Κεφαλλονιάς και Ιθάκης και των Δήμων Κεφαλονιάς και Ιθάκης, με την 1η Πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων δημοσίου χαρακτήρα του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER «Καλές Πρακτικές Νησιωτικής Ανάπτυξης» του Προγράμματος Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020, καλεί τους ενδιαφερόμενους:
• ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού και φορείς τους,
• Φορείς Δημοσίου Τομέα,
• Ιδιωτικούς φορείς με καταστατικό σκοπό την υλοποίηση αντίστοιχων έργων, καθώς και φυσικά ή νομικά πρόσωπα, σύμφωνα και με την επιλεξιμότητα που καθορίζεται στο τοπικό πρόγραμμα της ΟΤΔ
για την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο του Μέτρου 19: «Στήριξη για τοπική ανάπτυξη μέσω του LEADER (ΤΑΠΤοΚ– Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων)», Υπομέτρο 19.2 «Στήριξη για την υλοποίηση πράξεων στο πλαίσιο της στρατηγικής τοπικής ανάπτυξης με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων». Στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης δύναται να χρηματοδοτηθούν Πράξεις δημοσίου χαρακτήρα, που συμβάλουν με άμεσο ή έμμεσο τρόπο στην εξυπηρέτηση και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του τοπικού πληθυσμού και στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, στους ακόλουθους τομείς:
Δράση 19.2.4 Βασικές υπηρεσίες & ανάπλαση χωριών σε αγροτικές περιοχές, η οποία περιλαμβάνει τις ακόλουθες υποδράσεις:
19.2.4.1 Στήριξη για υποδομές εξοικονόμησης ενέργειας σε χρησιμοποιούμενα δημόσια κτίρια.
19.2.4.2 Στήριξη για τη δημιουργία, βελτίωση ή επέκταση τοπικών βασικών υπηρεσιών για τον αγροτικό πληθυσμό,καθώς και των σχετικών υποδομών.
19.2.4.3 Στήριξη για επενδύσεις για δημόσια χρήση σε υπηρεσίες και υποδομές αναψυχής, ανάπλασης χώρων εντός οικισμών, τουριστικές πληροφορίες και τουριστικές υποδομές μικρής κλίμακας.
Δίκτυο Συνεργασίας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων –Π.Ε. Κεφαλονιάς και Ιθάκης και των Δήμων Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Δ/νση: Διοικητήριο Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Πλατεία Βαλλιάνου, Αργοστόλι, Τ.Κ. 28100, Τηλ: 26713 60570
19.2.4.4 Ενίσχυση πολιτιστικών εκδηλώσεων.
19.2.4.5 Στήριξη για μελέτες, υπηρεσίες και επενδύσεις, που συνδέονται με τον πολιτισμό, με τη διατήρηση, αποκατάσταση και αναβάθμιση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς των χωριών, των αγροτικών τοπίων και των τόπων με υψηλή φυσική αξία, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών κοινωνικό-οικονομικών πτυχών, καθώς και δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης
Δράση 19.2.5 Παρεμβάσεις για τη βελτίωση υποδομών στον πρωτογενή τομέα, η οποία περιλαμβάνει τις ακόλουθες υποδράσεις:
19.2.5.1 Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.
Δράση 19.2.6 Ανάπτυξη και βελτίωση βιωσιμότητας δασών, η οποία περιλαμβάνει την υποδράση
19.2.6.1.1 Πρόληψη δασών και δασικών εκτάσεων από πυρκαγιές και άλλες φυσικές καταστροφές και καταστροφικά συμβάντα.
19.2.6.1.2 Αποκατάσταση δασών και δασικών εκτάσεων από πυρκαγιές και άλλες φυσικές καταστροφές και καταστροφικά συμβάντα.
Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη που διατίθεται για την ένταξη πράξεων ανέρχεται σε 1.120.000,00 €.
Ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής προτάσεων: 22-10-2018 ημέρα Δευτέρα.
Ημερομηνία λήξης ηλεκτρονικής υποβολής προτάσεων: 21-12-2018 ημέρα Παρασκευή.
Οι επενδυτικές προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του ΟΠΣΑΑ (www.opsaa.gr/RDIIS) συνοδευόμενες από τα δικαιολογητικά / έγγραφα για τα οποία ορίζεται ως υποχρεωτική η ηλεκτρονική υποβολή. Αντίγραφο της αίτησης στήριξης όπως εκτυπώνεται από το ΟΠΣΑΑ μαζί με όλα τα σχετικά δικαιολογητικά υποβάλλεται και έντυπα στην έδρα της ΟΤΔ Δίκτυο Συνεργασίας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων – Π.Ε. Κεφαλονιάς και Ιθάκης και των Δήμων Κεφαλονιάς και Ιθάκης, στη διεύθυνση Διοικητήριο Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Πλατεία Βαλλιάνου, Αργοστόλι, Τ.Κ. 28100.
Δεν θα γίνονται δεκτές αιτήσεις στήριξης εκτός των ανωτέρω προθεσμιών και αιτήσεις για τις οποίες δεν έχει προηγηθεί η ηλεκτρονική υποβολή της πρότασης στο ΟΠΣΑΑ. Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την Πρόσκληση, την ηλεκτρονική υποβολή, τα αρχεία προς συμπλήρωση, το υποστηρικτικό υλικό, καθώς και εκπαιδευτικά video, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Δικτύου www.ionianlag.gr και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.agrotikianaptixi.gr. Για την ΟΤΔ Δίκτυο Συνεργασίας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων – Π.Ε. Κεφαλονιάς και Ιθάκης και των Δήμων Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Σοφία Γαρμπή
Πρόεδρος Επιτροπής Διαχείρισης Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER Κεφαλονιάς – Ιθάκης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed